[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
啱啱去申請左flyerworld 想問係唔係用佢經ebanking 繳乜費都5蚊一哩(學/保費除外我知)

同埋 一年係咪真係要簽夠90000先免到年費?
主要用黎搶演唱會飛同繳費 應該無九萬一年

最簡單去開戶口

去開戶口 入面一蚊都唔擺都已經免到年費?
想問一下citi 係咪簽夠7000就可以打上去做分期
啱啱去申請左flyerworld 想問係唔係用佢經ebanking 繳乜費都5蚊一哩(學/保費除外我知)

同埋 一年係咪真係要簽夠90000先免到年費?
主要用黎搶演唱會飛同繳費 應該無九萬一年

最簡單去開戶口

去開戶口 入面一蚊都唔擺都已經免到年費?

ebanking 有啲好似唔得喎

要靠自動轉帳
啱啱出左SC Asia miles
原來食飯簽帳係冇$0.5一里
我成時洗費最多係食飯⋯呢兩個月又冇咩特別野要買

食飯冇架咩
我問個小斯佢話有嘅

頭7500 點都有

呢兩次payme有咩分別 點解會唔同

我都係咁
2次payme增值嘅category係唔同

最緊要呢兩次計落迎新度就得
三個月內簽本地簽賬$5,000,就有9,000里!

(美國運通國泰航空尊尚信用咭)
1. 全年無限次享用環亞機場貴賓候機室之尊貴設施同一年4次既Priority Pass 會籍,享用全球逾700所機場貴賓室

http://amex.com.hk/refer/kochunpZoQ

第一年免年費
仲可以免費有一年國泰馬可孛羅綠卡會籍
仲有一年免費priority pass 任入全球機場lounge

如果有咩信用卡問題可以問我,一年草左15萬里數應該簽左700,000左右。

星展玩卡都係有技巧嫁,白同黑卡都有唔同既里數差距,重有,聽講下個月星展有新卡,唔知有咩優惠.
樓上巴打不如直接講下cv同black world master應該點玩先抵啦
Hsbc vs

Citi prestige
要申請幾耐先有
問多次
點睇東亞個張 大學卡I-TITANIUM 見佢依加迎新簽夠6000 有個GIP送下 想開張黎買演唱會飛

唔睇
已cut,無興趣
你要gip去搵citi 街霸已經有

咁東亞vs定 flyer world好

趕住開黎搶演唱會飛

Flyer world

哩排應該好多人申請for買五月天
樓上巴打不如直接講下cv同black world master應該點玩先抵啦

其實依家星展Cut優惠Cut到我都唔夠膽叫人開,除非係學生,以前CV講緊迎新係2100Compass $,依家得700,重要分幾個月局你簽,以前係指上年八月,依家新客要開直接開Black算。

佢想行呢條線咪等佢睇下點死。
CV通常9月會有D好抵既簽幾多回幾多,其他時間去百佳都唔簽佢。

其實依家星展Cut優惠Cut到我都唔夠膽叫人開,除非係學生,以前CV講緊迎新係2100Compass $,依家得700,重要分幾個月局你簽,以前係指上年八月,依家新客要開直接開Black算。

CV通常9月會有D好抵既簽幾多回幾多,其他時間去百佳都唔簽佢。

原來都有啲用
我都係申請張CV嚟開black 之後都唔知張CV有乜用 宜家得個放字
啱啱出左SC Asia miles
原來食飯簽帳係冇$0.5一里
我成時洗費最多係食飯⋯呢兩個月又冇咩特別野要買

食飯冇架咩
我問個小斯佢話有嘅

頭7500 點都有

頭7500食飯佢話計,不過就算唔計本身都4蚊1里,除非你有大貓VS仲要中9X,否則都差唔多最抵
Hsbc vs

Citi prestige
要申請幾耐先有

VS最近用咗四個工作天話批,六個工作天到手

原來都有啲用
我都係申請張CV嚟開black 之後都唔知張CV有乜用 宜家得個放字

payme食佢迎新600compass$
FAT FAT啦
問多次
點睇東亞個張 大學卡I-TITANIUM 見佢依加迎新簽夠6000 有個GIP送下 想開張黎買演唱會飛

唔睇
已cut,無興趣
你要gip去搵citi 街霸已經有

咁東亞vs定 flyer world好

趕住開黎搶演唱會飛

Flyer world

哩排應該好多人申請for買五月天

係 就係開黎買五月天
如果佢13號之後先有 卡都唔柒要佢

CV 搞分期有用
無限入lounge信用卡! AE CX 卡迎新簽$5,000有9,000里 [唔簽都送 3000里數]

其實最抵玩係, 唔簽都有3000里送....

第二年費有冇得waive ?
無限入lounge信用卡! AE CX 卡迎新簽$5,000有9,000里 [唔簽都送 3000里數]

其實最抵玩係, 唔簽都有3000里送....

第二年費有冇得waive ?

一年簽夠150k
或者marco polo有銀卡
就有得waive
個 friend (學生) (真係唔係我) 用 cx ae elite,臨時有大單要簽
打上去 hotline 問可唔可以臨時加到 21k (本身 10k)
然後直接 permanent 30k

我張cx ae elite糧單都無俾 就批左31k

學生? 學生會直接批咁高架咩

我識人申請嘅 但我填自己有返工 本身想拎高過10k credit 但無諗過咁多

上年申請寫學生乜都冇交批左我73.2k 早兩個月自動加到90.8k
啲信用額到底點計?點解會有零零丁丁幾百蚊
個 friend (學生) (真係唔係我) 用 cx ae elite,臨時有大單要簽
打上去 hotline 問可唔可以臨時加到 21k (本身 10k)

我識人申請嘅 但我填自己有返工 本身想拎高過10k credit 但無諗過咁多

上年申請寫學生乜都冇交批左我73.2k 早兩個月自動加到90.8k

睇TU 好似係

睇TU 好似係

查TU除左MoneySQ, CreditCheck同畀$280之外仲有冇其他方法

張張都好齊頭 10000 可能知我窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞