[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我用CV過左$100落payme,check翻dbs omni個timeline搵唔到紀錄,不過信用額跌左$101
想問係唔係正常?

你入credit card number嗰陣佢話會扣一蚊test下張卡work唔work 你有無睇清楚架

個一蚊唔知幾時比返我 compass + black 各扣一蚊而家個可用簽賬額係 $xxx8 好篤眼篤鼻
我用CV過左$100落payme,check翻dbs omni個timeline搵唔到紀錄,不過信用額跌左$101
想問係唔係正常?

你入credit card number嗰陣佢話會扣一蚊test下張卡work唔work 你有無睇清楚架

個一蚊唔知幾時比返我 compass + black 各扣一蚊而家個可用簽賬額係 $xxx8 好篤眼篤鼻

強迫症
想問 payme 用SCB AM 增值有冇miles 儲?

唔計
有冇人知依家DBS黑卡用Payme仲有冇分?
有冇人知依家DBS黑卡用Payme仲有冇分?

好似唔計迎新 但仲有分
citi rewards今期又無30倍迎新 等緊佢一出席開卡
citi rewards今期又無30倍迎新 等緊佢一出開卡
想問岩岩做sc 出糧戶口
申請as食迎新再申請張行政人員會唔會都批

唔計

Oh 等我仲增值左5000

呢個月玩完

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

唔計

Oh 等我仲增值左5000

到底講咗幾耐話SC無分

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

姐係入嚟入去
好似你問嚟問去咁

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

Credit card-> PayMe -> Bank acc. -> 找數
想問下DBS CV
AAVS嘅話要幾多先入帳?
因為我28號個日AAVS
但係到今日都未見條數,連Credit 都無Hold起
citi rewards今期又無30倍迎新 等緊佢一出席開卡

其實好似差左30000分

不過要簽多5000蚊

但佢payme仲計 迎新
- HSBC
Visa Signature 簡稱VS: 低至$2.78/里
要求: 480K年薪 / 600K資產

其實呢度唔係好明
hsbc唔係要最少簽$250先1分
1分=10里

咁點解上面會寫$2.78/里?
計埋最紅自主6倍?
屌 學生申請citi clear都唔批
AE CX elite好似有得全年任入lounge?
好似好正
剩計迎新優惠儲AM諗緊用scm am定AE CX elite好
想問下 dbs black海外簽賬兌換率邊度睇?收幾多手續費? 仲有冇其他費用?
好似好正
剩計迎新優惠儲AM諗緊用scm am定AE CX elite好

食迎新why not both?
好似好正

食迎新why not both?

其實本身做緊銀行 張員工卡已經做到任何消費$2.67一里
見scb am $0.5一里好吸引
同埋AE個任入lounge好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞