[💳] 信用卡討論區(5) 伸手請用EPS

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
屌你咩又post link
大新one+ 點解淘寶唔到既
屌 學生申請citi clear都唔批

學生就乖乖地讀書啦
AE CX elite好似有得全年任入lounge?
好似好正
剩計迎新優惠儲AM諗緊用scm am定AE CX elite好

食迎新why not both?

其實本身做緊銀行 張員工卡已經做到任何消費$2.67一里
見scb am $0.5一里好吸引
同埋AE個任入lounge好正

我仲有 quota,簽$5000 = 9000里,可以申請埋 Marco Polo club
https://www316.americanexpress.com/iFormsSecure/un/iforms.do?cuid=emgmMgmee_en_HK&evtsrc=link&evttype=0&tkn=8C42358562695365D72B61439190E25266890B38AF9F6B7E12443FE54D09D6E7&CPID=999999386&SRID=&GENCODE=349992387198896&mgmerSource=mgmerHub&MGMURN=AAAFAA0fFxEdGQ==

用AE次次埋單都要問收唔收AE
好多都唔收 問完冇得用都覺得自已好柒

利申 cut左9世
渣打銀行百屌成材
申請至批核需時22日🤦🏻‍♂️
渣打香港:閣下的渣打萬事達信用卡申請已批核。 SCBHK: Your SCB MasterCard is approved.

但我申請am卡 佢唔會指明係asia miles卡?
想問下 dbs black海外簽賬兌換率邊度睇?收幾多手續費? 仲有冇其他費用?

Download "TTRATE" 查𣿬率
一般銀行信用卡1.95%手續費,DBS 唔確定係咪

海外簽賬睇邊個rate?
想問下 dbs black海外簽賬兌換率邊度睇?收幾多手續費? 仲有冇其他費用?

海外簽賬睇邊個rate?

MasterCard 睇呢度
https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html
渣打銀行百屌成材
渣打香港:閣下的渣打萬事達信用卡申請已批核。 SCBHK: Your SCB MasterCard is approved.

22日咁耐
渣打銀行百屌成材

唔會

DBS係1.95%
one+
i card
enjoy

呢個組合仲有冇補充

boc icard
ccb eye card
hsbc vs
bea flyer
fubon visa
交行 銀聯
citi rewards今期又無30倍迎新 等緊佢一出席開卡

其實好似差左30000分

不過要簽多5000蚊

但佢payme仲計 迎新

今期冇咗,要等下個月
啱啱批左大新ba
想問 payme計唔計迎新
有追po 知計6蚊一哩
點睇CB PremierMiles
點睇CB PremierMiles

拎完迎新可以收工

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

Credit card-> PayMe -> Bank acc. -> 找數

可唔可以幾日內找數
然後再重複做?

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

Credit card-> PayMe -> Bank acc. -> 找數

可唔可以幾日內找數
然後再重複做?

原理係將Credit轉入payme
再將Payme 戶口提現入番bank
最後bank舊錢攞來找卡數?

利申 Cv都仲申請緊

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

可唔可以幾日內找數
然後再重複做?

每月入payme acc上限 1萬
DBS Eminent 6% 係咪完左?咁睇應該PayMe除左建行卡都無乜肉食

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

可唔可以幾日內找數
然後再重複做?

一個月最多$10000

呢個月玩完

姐係點 入黎入去

可唔可以幾日內找數
然後再重複做?

每月入payme acc上限 1萬

咁如果多個一個payme acc咪fatfat
用埋父母申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞