逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
咩叫玩沉默?點解唔可以沉默?
我唔想講野未沉默囉
留意下咩人開post迫達哥表態最多
唔係同路人就要打殘
你同中國人有咩分別
你咪能出啦
你留返係屋企玩GAMEBOY啦
不過如果你會出 我都會覺得你仲未戇鳩得晒既
因為達狗係大陸文化所以要反
有冇每個月捐返多少錢俾呀天琦bb呀?
你班友仔同早兩年共匪出白皮書要求法官愛國有咩分別
點解會發生d咁既事 我一路搭巴士一路睇番做咩事 岩岩番到屋企忍唔住喊左 真係好心痛 點解 點解你地要逼达哥 明知佢要搵食 达哥做錯左d咩要令佢發生一次又一次既傷害 琴日我已經好擔心 病左都重要開台 你地就唔可以俾佢休息既機會? 有無諗過达哥既感受 呢2日达哥係台度都顯得好唔舒服啦已經 重要逼佢表態想點呀 我唔知你地究竟當佢地係一個streamer而去睇佢個台定係一個互相支持既朋友 达哥點解成日都要保護我地兄弟而我地部分兄弟就唔識去保護番佢地 係要做d达哥討厭或者唔開心既事 唔識得企係佢既立場 心態去諗一諗咩 剩係識屌屌屌 大佬呀人地後面係紅色資金 唔洗搵食架咩 俾d時間佢啦好無 达哥最憎連登就係咁解 個個好似見金咁 都唔係第1次發生架啦 想博咩姐 博可以屌到达哥唔開台?唔該你諗清楚自己係咪真係可以自稱為兄弟 达哥呀真係唔好有事 唔係既話我會內疚一世點解當時保護唔到你 唔係你身邊 我宜家個腦已經一片空白 都唔知自己打左咩字出黎 宜家得一個願望 就係达哥千萬千萬唔好有事呀 心都碎埋
批評奶共嘅藝人無問題,但唔表態唔出聲都唔撚得?同中資機構逼人簽反佔中聲明有咩分別。
沉默咪任由中國繼續侵蝕香港囉
跟住達狗搵夠就走人理得你地香港人
屌你係咪高端黑黎呢個時世仲問點解唔可以沉默
根本連登仔同啲廢老一樣,只係立場唔同
捐生日卡
其實越多名人表態就夠 唔明點解要抓住達哥唔放
係呀反正事後俾人算賬又唔關你事
慷他人之慨係爽皮既
佢唔單止唔係同路人,仲幫緊中共文化侵略香港人
唔通我改名做「民主萬歲」就即刻爭取到民主咩
上網打字就狠
都唔知叫人表態個d有幾多會去69
佢地可能現實同同事上司飲茶食飯都唔敢講自己政治立場個d人
返到屋企打開電腦先敢講野
CHING 今年夠13歲未?
得撚罪講句 叫達哥表態既根本冇腦
達哥依家個身份可以表達咁多政治立場? 你班撚樣日日上連登叫下冇責任 換轉身份 你地係達哥 你地敢唔敢講? 人係自私 保住份工有咩問題 叫你地放棄前途去扔磚都唔撚敢啦
為樣岩既野表態有咩問題?
出咗聲,幫支那寶賣廣告 講蝗語 用殘體字
1)波台帶風向
2)冇邏輯思考既人就俾人帶住走
你交稅俾林鄭侵略香港人呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞