逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
所以你一早認自己係憎殘體所以屌達哥咪算
你要明白唔係個個好似你咁睇字簡game架大佬
駁唔到就人身攻擊
其實都好明顯一直有班人係有心做鳩佢 你見就算無風無浪都成日見到啲backup佬 出賣兄弟post 依家有單大野 就開始玩道德綁架 然後又真係咁多人鐘意食花生屌埋一份 達哥變咗咪unsub走人唔睇囉 唔係唔俾你屌 但係點解明明送中同69先係正事 但係個個要哂咁多日時間去屌一條友唔表態 定係大家始終係比較鐘意食人花生睇人仆街
我諗大部份鬧達哥既人都只係對達哥有一種期望
期望佢會好似以前咁發聲去鼓勵佢地,話俾佢地聽「我地都係同路人」

不過有期望自然有失望。
日子一步一步迫近,達哥一句相關既野都無講
認同也好,唔認同也好,一句聲都無出到。

對一個鍾意既人有要求,都係人之常情掛?
「講一句都好丫,都知你難做架喇」

點知換黎既係咩都無
當你係藝人,做娛樂既,你唔表態,或者係反對都好,我最多只會鬧你兩句

但係我當你係兄弟,當你係戰友既,你粒聲唔出,我嬲,我想你回應,你仲縮多下,無問題。
只不過我唔會再當你係同路人,最多只係一個鍾意扮女人講鳩野既人。
你可以繼續做你想做既野,但係我唔會再支持你,就你咁簡單
讚你勤力都人身攻擊?
大陸仔又貶義咩?
迫人表態有咩問題
主要係對象問題啫
達哥呢啲又唔係政商名人
迫嚟冇咩意思
逼人表態無問題?!
你支那落黎香港ga?
Key opinion leader 係無影響力
連登又創造一個新嘅definition

而且好多人係屌佢用ban人黎表態
係已經表左態,唔係唔表態
咁問晒全部有影響力既人既立場未
扣帽子吧
邊到鄉下?
迫政商界表態有咩問題
呢個本身就係政治嘢
又唔係叫你去迫個普通市民表態
其實真係一睇就知今次件事係對人不對事,逼人表態賤過狗,達哥好可憐因為呢件事就被道德綁架,怕撚左班連衛兵台都廢事開
唔通你又走去叫個當紅偶像表態咩
係有影響力
但呢個又係佢嘅範疇
我而加唔係搞緊分化,我只係想大家清醒D,事情唔係非黑即白。
唔想表態未由佢繼續沉默,肯表態既大家拍手支持~

就係咁簡單姐?點解要將件事調轉黎做?
點解要趕走曬原本係同路人既?
請問閣下識唔識中文?
用返简体就你
我话啲人係屌佢用「ban讲64慨观众」黎表态
連衛兵要將書面語也統統廢除,以後連登只準許用口語,對嗎?
唔係佢範疇
從來唔知批鬥達哥有咩作用
你既目的係咩先?
想達哥影響多D人反送中?
點解唔搵個有更大影響力既人?
標籤唔得
新連登仔賊你媽坑爹
連扣帽子都唔用得
我地連登老司機用左好耐
小朋友,扣帽子好多年前已經用緊
不記名投票,又稱無記名投票、匿名投票、秘密投票、暗票,是一種在選舉中的投票形式,相反為記名投票。投票者於投票時,選票不用寫下自己的名字及身份識別,避免非自願讓人知道自己的投票意向。由於這種投票方法不能追查投票者的投票意向,可確保投票者所投的票出於個人意願、而非受人指使或強迫,所以是一個世界普遍公認的選舉方法。

投票可以不記名,但表達立場就一定要大大聲聲。連登式民主係玩開記名投票?
好彩香港冇民主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞