逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
我支持係因為我欣賞佢,欣賞有一個標準,將呢個標準放諸所有人就會有欣賞既人同唔欣賞既人,呢套標準就係事既本身,只係今次既對象人就係事本身咁解
攞民主政體同獨裁政體去比,係錯,你咁樣係做就左偽民主和自由幻想,喺現實係會做成延續獨裁。
真心 你下次選舉都做硬議員啦 你咁多正評 打撚死人咩
慘得過你地班五毛反達狗係無人支持
係到死撐乜鬼野?無人認同你地「逼人表態」呀
其實我深信真fans仲對達哥有一絲期望 我仲相信達哥果一句 導人向善
學到嘢
撐乜鬼野?無人認同你地「逼人表態」呀

你地係五毛、搞分化,想分化人
想屌走班人,唔想人出去支持六九

(套用非黑即白、扣帽子既低智邏輯)
年年都有表態
今年突然間唔做
問佢點解 又扮睇唔到唔應
咁都唔屌得?
真係同支那人係微博逼人表態愛國無分別
隨便扣我做3毛帽子 等緊宜3毛開飯架我
咩標準 佢以前高調談論64你又支持佢 依加一聲不發你又支持佢 你係咪欣賞佢夠能屈能伸
言論自由
你個名個芷your係邊個黎?
睇住大陸劇話人親支??
醜唔醜
其他kol有冇個年年表 突然今年扮冇件事啊
你班盲撐迖粉會出嚟做護主犬架啦 佢駛鬼理咩
我而加唔係搞緊分化,我只係想大家清醒D,事情唔係非黑即白
唔想表態未由佢繼續沉默,肯表態既大家拍手支持~
就係咁簡單姐?點解要將件事調轉黎做?
點解要趕走曬原本係同路人既?
高登時代已經係
以前中學雞時我努力反共,但唔盲反中國,唔崇日
就俾一群崇日狗日日貼我係五毛,佢地成日貼咩支持皇軍果啲
又話咩華人低質
自此開始就好撚討厭同高登仔傾政治,跟本政治正確唔跟佢地果套
就會用盡唔同方法唱衰你,打壓你
欣賞佢識走位,邊面有著數就走去邊面
咁邊個迫人自我審查先
我真係唔明點解要屌 之前想表咪表 而家唔表態都一種立場黎 點解要將成個香港啲人分晒黃藍先安樂?
我真心唔明白呢種所謂嘅變有乜嘢問題
人大左背負嘅嘢自然都多咗
佢做既事自然都應該考慮多啲
正如你自己都唔會無啦啦發起唔交稅行動去對抗政府
因為你自己判斷過自己冇成本咁樣做
以前負擔得到而家負擔唔到有乜嘢問題?
你係唔係以為達哥係superhero?
不如你真係解釋個逼字先啦 你老母叫你做功課係咪又係逼?69上街又係逼? 如果佢依加仲有選擇 仲可以悠然自得一言不發 呢一啲叫逼? 好心你啦 咁大個人啦 攪清楚先啦
佢冇話唔支持我就覺得冇問題
呢個時候仲要搞分化
根本佢地一直想達哥收皮好耐
一路搵唔到位入
依家迫到佢休埋台添
好鬼搞笑
連登仔呢d 唔入forum都無威力既言論都叫「逼人表態」,真係唔多覺有幾「逼」,仲要上升到「白色恐怖」,你講出嚟俾班真土共睇到,真係笑鳩死佢哋,大佬呀,搞清楚咩叫逼先啦,人哋可以搞唔理你而幾乎無代價,咁都叫「逼」?
個班人根本就唔係fans
唔洗諗太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞