逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
生死存命,唔表態,死撚曬,唔表態

到你比人對果時 :呀~
算啦 唔係咩叫港豬 佢地無撚得救 你班馬騮幫手衝破圍欄
啲豬 幫唔到手 仲鳩叫 撞你 再嘈醒 個農夫
講完又等於無講,問你用咩感染又答唔到,講完一d形而上既野出黎係到自命清高。隻隻字都明你講咩,又講唔出咩意思。
而家唔屌,事都發唔大,根本無人會知咩事,點比機會你做好自己呀?
感染人需要理由;一係你想用愛感染?我想睇呀你幾時黎感染我?
呢一刻除咗覺得你係到䎵笑,我一d都feel唔到喎,咁你同偽善左膠學人講大愛策略有咩分別。
終歸對達哥批評都係佢言行不一,係現時風雨飄搖既時刻,就應該是其是,非其非。
撐政府嘅人竟然識要求民主
真係笑話
真心想要民主嘅話推翻呢個港共政權再講
有分別,仲衰過中共
放心,你出唔出都咁戇鳩,你出只係為左想表達比人聽你諗野好成熟喇大個仔喇,戴住個自己比自己既政治光環然後不斷打飛機,乖啦去做功課啦,唔係比老師鬧
我要出黎選立法會議員?? 要你個政治光環把撚咩傻仔
哈哈 其實魯迅都係到屌緊人,以前幾多中國人比佢屌完,醒左幾多?寫左幾多野發人心醒?
你係到講屌完就會變敵人既人,根本仲圍繞緊面子問題。本於是其是,非其非,屌完仲要鬧人轉頭,係不知廉䎵。係呢一刻公認生死存亡之際,仲要將我同幾年前既屌票蛋散扯上關係。
都算,你自己講完感染方法會唔會覺得尷尬?人數最緊要但理念唔重要?講都自己好清高,但方法竟然係話拉朋友出去食花生,然後不䎵於與人為伍。咁你同䎵笑人連衛兵個班友有咩分別? 無。
當年雙學 雨革痴左埋泛民到咪失民心 咪比人屌 當然仲有人係支持佢地 同時一樣大把人屌佢地
咁當你達哥當日雨革會講 64會講(無叫你要大叫天滅中共平反六四 , 無叫你要表明支持6月9號要上街遊行 你家下連陳述件事出黎都無WO)
近年因為有中資公司科水而變成沉默 咁比人質疑你係咪變左質 染左紅有咩問題? 所以質疑佢就係連衛兵批鬥?

傻仔答下我改個連衛兵好型?
遊戲台屌撚到你黎時事台呀柒頭
好彩仲有人係清醒
你有智力障礙?
支持繼續批鬥,各位呢兩日盡快叫身邊屋企人,朋友,親戚表態! 呀爸呀媽唔肯69上街? 用斷絕父子母子關係要脅佢! 太過火? 國難當前人人自危呀! 仲講咩過唔過火! 第日比人捉左你地番大陸你地就連同佢地斷絕關係既機會都無架! 朋友唔肯上街? 同佢絕交要脅佢! 咁做太過火? 屋企比大火燒緊呀,仲同我講過火! 第時你朋友會好感激你架! 我地要同中共鬧,咩方法都要用,無得簡架喇,呢個時候唔駛講咁多咩自由,尊重果d普世價值架喇,因為我地手握真理! 要同港共鬥,要幾無恥我可以有幾無恥,衒犧牲達哥算得係乜!
睇下蔣介石點清黨先喇,仲有人咁天真
投機主義都唔屌得?香港社會見錢開眼,不理世事,你唔覺得理所當然?
香港人已經分唔到大細

達哥唔開台一日就講到由香港淪陷都唔出黎遊行

唔出黎遊行果班好似搵定後路坐船走佬咁,走唔甩既又唔遊行既遲下大家一齊受架咁多人「香港」人
"點解要有代議政制、議會民主?點解投票係不記名,就係因為保持政治沉默係每個人既基本權利......下刪N字"
又係呢D
但香港都未有呢D野, 可以話係鞭長莫及, 就叫人按照民主規則去尊重呢D人
你同黑社會打交會唔會按比賽規則?
不過咁, 人人睇法唔同, 有D人覺得香港依家情況都重好好所以先會咁認為, 如果覺得共產黨同特區政府都未係黑社會, 同佢地打交係應該按規則既
但對於好多人共產黨就係共產黨, 就好似當年納粹德國
對於好多人覺得唔表態就等於一個唔敢譴責納粹暴行既以色列人
呢樣野外國都係非黑即白, sorry, 亦例如東歐國家對對待蘇聯共產黨, show共產標誌都會罰, 非黑即白
美國總統想違憲嘗試增強獨裁一樣都係大禁忌, 非黑即白
侵害人權得唔得? 唔得, 非黑即白, 選舉舞弊? 查到依家, 非黑即白
聯繫外國勢力例如中共去搞滲透?澳洲即刻立法踢個議員走, 非黑即白
資源賣比中共, 5G技術? 禁, 非黑即白
以上都係歐美自由民主, 代議政制定係議會民主果堆先進國家做既,
我唔知你邊度黎要某個政黨例如美國民主黨要尊重中共如同佢地尊重共和國咁,
對手唔係一個做夠時間讓位比你既政黨, 對手係一個唔會比你不記名投票換位既政黨,
呢個係邊度出黎既錯誤類比?
同我廢老老母講泛民惡晒, 每次佢地一爭取某D野響電視就會指住黎鬧"咩叫做民主啊??"一樣, 不過我老母冇讀過書唔識咬文嚼字, 歪理佢係直接用口叫出黎
"你唔可以禁華為5G技術嫁喂, 呢D基本權利黎嫁要尊重, 你點解唔禁民主黨呀?佢地想彈劾你wor, 咩叫做民主呀喂"

依家D人係問緊, 究竟香港人幾時先憤怒到肯出聲?
所以香港一定唔會爭取到, 就係多呢D道德潔癖膠, 大家都係華人本來就同外國既文化唔一樣
但係, 如同上面咁講, 你覺得香港都ok其實佢咁講都岩, 請尊重對共產黨選擇沉默既人, 我都會尊重佢地, 所以我都廢事理, 反正我生活都ok
唔表態唔等如當冇事發生
咁都標籤到唔話得啦唔講唔知連登式民主你起稿
天琦收哂皮啦咁耐,有幾多人keep住幫佢地
香港有民主再講
唔關心 唔表態 就等於騎牆派
再退一百萬步講,騎牆派又有咩問題?民主制度係咪禁止人轉立場?
連式民主
On9. 一定要公開講要公開做先叫支持
係咪即係聽到國歌一定要企係身敬禮?
議員就職一定要宣示效忠唔係就DQ?
如果以前舒德拉咩都公開表態就唔會救到咁多猶太人
你夠飲東江水,你夠用made in China 啲野
依家我係咪屌柒你奶共?
無證無據之下,就好似以前民革咁貼晒人大字報
抹黑搞白色恐佈
唔係民革紅衛兵係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞