逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
連登式民主
唔係支持民主派先算支持民主架大佬
有啲垃圾唔夠人講就剩係識話人五毛
但又乜撚野point都冇
最好笑係都會有一堆人附和
引咩導
有班連登仔本身就蠢撚過隻豬
呢個幾星期同呢班「想達哥反省下」呢類人討論得多就越覺得呢班友真係ON9
好難唔炆
我們錯怪达哥了。原來而家談論64事件嘅新聞喺香港已經係算係政治表態,樓主唔講真係冇咁諗過。

以後大家唔好再係達台提文革,對中共不利嘅歷史/新聞啦!會俾人bam嫁!

垃圾達俾人屌嘅原因唔係唔肯表態,而係唔合理嘅自我審查。樓主仲可以先替換原因,之後再話人係紅衛兵。

呢個定義真係冇得輸,仲咁多正皮。
大致上同意
成日話要民主 跟本成班民智未開 比民主咪又係搞死自己
逼人表態 立場同連登仔唔同就要批鬥
我嗰日打咗好幾次8964都冇事
咪係
唔表態
最後結果不如意
唔好係度吠
駁唔到
連衛兵自己都出哂攻略教人點樣遊行唔會比警犬認到奶野
但又要求公眾人物赤裸裸咁爆自己立場出黎

無名小卒就驚死隱藏自己 知名人物就要無遮無掩咁企出黎 真係唔明邏輯
除非佢地係淨係想睇人仆街 69唔出黎既社會垃圾啦
以你定義咁就算白色恐怖嘅話,咁點解批評填海華又唔算白色恐怖,可能有人話達哥又冇支持明日大嶼同其他野,最多都係唔出聲,咁點解有唔少香港人乜都唔理就比人叫港豬,即係逼你一定乜都要理?算唔算白色恐怖?其實就算批評人唔出聲都係一種自由,你亦都可批評返人地嘅批評,好公平,批評下又唔係打你殺你捉你都算白色恐怖?
咁就係你可以侵犯其他人自由既理由
打正旗號為左香港,所以做乜都應該接受,係合理,你唔可以批評我添
大陸文宣都係打正旗號係為咗國家架,所以做乜都應該支持架
連仔心目中係咪連理性持都係錯總之激起上黎發爛渣都係應該 永遠有你啱無人錯 咁嘅民主唔要都罷啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞