逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
繼續誇大囉,俾人洗板就係「白色恐怖」,真係重新定義個term呀
Sorry唔同意樓主
調翻轉咁講白色恐怖都可以係因為達哥咁嘅所謂表態而出現
依加社會嘅情況係咪有必要or有需要做言論嘅自我審查,並且去到呢個程度?連講述都唔得?
我作為一個所謂嘅紅衛兵,我要求嘅並唔係表態
只係最簡單最基本,同達哥平時做嘅野一樣嘅野
講下單新聞
其實真係唔洗迫人表態
張敬軒又係 達哥又係
你係唔同意既 會影響到你觀感既
咪unfollow 以後唔睇以後唔聽
就算開post直接屌佢地都得
但迫人表態真係面斥不雅
同強國啲痴線佬一樣
因為有唔鍾意既隊友

就連仗都唔打

如果香港全部係你d咁既人

香港都真係抵死既
唔係呀 我問緊你鍾意達哥既標準係咪成日變定係欣賞佢夠能屈能伸識做牆頭草? 冇啦啦又轉移話題 答左我先啦

純綷想知達哥表唔表態對反送中有咩幫助姐
妹妹的臉紅得像一個蘋果=妹妹的臉是蘋果,反達邏輯
BAN柒左呢個POST 啦
毫無營養
唔知你講乜反達唔反達
你話有班人去洗板,我去定義就係滋擾,OP話逼人表態,再話係另類既「白色恐怖」,你覺得無誇張?
佢簡單咁講咪又係會畀人話佢輕輕帶過,幫政府淡淡,有分別咩
因達哥而分裂,係助長緊五毛
https://lih.kg/1189127
我覺得「點解有呢個轉變 」唔係重點
重點係有呢個轉變就要迫人表態 迫人解釋點解自己變咗
我真係唔多明
大火燒到埋黎
連登仔唔係討論點救火
而係出幾十個post去叫一個每日開台打下機既kol表態佢想唔想救火
你一再追問,我覺得你「逼」緊我呀
點解你要「逼」我呀?
唔係單單唔鍾意
而係就算獨立到都只係另一個獨裁政權,冇分別
我想幫手屌埋達狗一份姐
end game仲咁得閒上連登屌個打機嘅唔表態??
咁唔係好迫切姐
只可以話你對迫既定義真係太闊 好彩依加考試冇咩是非題咋 唔係做一份卷你肯定都覺得比人迫表左幾次態
對OP既講法有異議 = 反達
仲好意思同人講囉輯
其實有分別,佢其實講過好多呢類嘅敏感野,佢每次帶到個頭盔實一實,啲人都只會笑下佢就算,但佢每次係連講都冇講分別其實好大
人會變,就算反共變到表明支持共產黨都可以呀
689就是變了的例子

人類總是會變,總是不可信的,所以制度的建立才會變得如此重要。
我咪講咗呢種變唔係問題,即係變唔變都唔係考慮因素,畫公仔要畫出腸?
冇人同你講到獨立咁遠

我去係為反對修例

就係咁簡單

個遊行都係為呢個原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞