逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
平咩反,我唔鐘意唯唯,但我支持達哥
達哥俾你地班連衛兵恰到上心口
我想叫你地唔好繼續落去咁屌走曬D人姐~

你睇下呢個PO既正評負評,未知道你地D行為對定錯囉
你可以批評人
但係走到去人哋個台入面洗版就係搞事
唔係呀 想當年我都見唔到有人幫唯唯平反 定係當年你開左咩po我見唔到?
講真心水清少少都知咩料啦
大難臨頭 竟然係走出黎屌左自己人先
敵人就係眼前 兵臨城下之時 連登仔既選擇係批鬥左自己人先
清官要比貪官更加奸 先可以鬥得贏貪官
同樣道理只有專制仆街過共產黨先可以治到共產黨

侵侵其實都係行緊呢一個方向 佢話畀西方國家聽咪鬼再同中國講咩紳士風度君子禮讓

因為對著中國生蕃既中國式智慧 咁做只會俾佢利用你制度玩番你轉頭 直接將中國定義為異我文明就知咩料 仲衰過蘇聯

同樣道理喺同共產黨鬥爭嘅時候 我哋步驟仲係團結自己人嘅時候 仲講乜嘢民主自由平等 只會畀中國生番拉一派打一派咁樣徹底拆散

民主自由平等係我哋追求嘅最終目標 但係追求過程唔該跟番共產黨玩鬥爭嗰一套
咁以後係咪唔可以去民建聯啲人嘅fb到屌佢蛇齋餅
我欣賞達哥咪同出聲,唔欣賞唯唯咪唔出聲
你可以屌人 可以屌上天呀
可以笑佢. 可以寸佢呀

但講緊逼人表態係完全同你追求嘅民主理念脫節喎
幾時民主社會投票. 表達立場要記名?
達哥已經唔係自己人啦
唔需要捉實佢黎屌
但從此都唔洗再支持佢吹奏佢喇
吓有time out點洗版 定係大家一齊批評同一樣野都算洗版?
馬丁·路德·金: “最大的悲劇,不僅壞人的囂張跋扈,而是好人的過度沉默。”
從來沉默係最容易嘅 明哲保身 個個都做到

只不過見到達哥由當時雨傘到而家獨善其身 除咗心淡 都係心淡

本來一心以為佢今晚會回應 而家連開台都冇

你 究竟係咪 達哥
正負評就分到對與錯? 真係羨慕你個腦袋可以咁簡單
道德綁架
沒錯 想要打倒共產黨就要跟返共產黨嗰套流氓玩法
一個擺明立場支持中共,一個沉默
咁都可以類比?
都話左無逼達哥表態 係屌佢變左
家下水深火熱既香港人已經唔可以自由選立場

換言之,唔同意你既立場,唔表態支持你既立場
就係你地垃圾你地蠢,眾人皆醉我獨醒
連登萬歲
變咗就係唔岩!
支那迖fans俾人篤穿係5毛
仲有表態都有分地點場合,
想問連衛兵有冇開台同人講反送中同撐64 ??????
係,而且嗰樣野佢擺明係唔想講
麥卡錫主義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞