逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
反對修例只係因為唔相信大陸既司法制度

唔好亂咁製造因果關係

可能連登仔係因為對抗中共而反對修例

但不代表所有人如是

外國都出到聲話反修例 都係因為唔相信大陸司法制度 唔通佢地又為對抗中共??

講到反修例就係為對抗中共咁 果然係分化高手
講走飲管個陣撚柒威啊拿,而加就淆底啊屌你老母
你係變相暴露咗自己連例子都唔識舉咋。。
首先我唔從來唔睇達哥任何片,閣下用「你哋」一詞唔精準
之前既回覆我講咗我覺得班人係滋擾,而你哋覺得係「逼」,呢d程度主觀判斷,要爭論唔會有結果,不過你鍾意爭論,或者有其他人會回覆你。
令我要回覆既係OP話係另類白色恐怖,我唔覺得班連登仔去洗板就係白色恐怖
仲有 今次連商家佬都反對修例

唔通佢地又咁得閒為你對抗中共?
支持
民主社會係容許呢種人既存在
呢個世界唔係非黑即白 總有人騎牆
都唔止但丁啦,其實都有好多名人講過中立去最邪惡。

盲目拋出但丁一句名言,咁講你都係直入直出無獨立思考?
唔信咪即係對抗囉,我信駛乜同佢對抗
大家連登仔就係要團結對抗五毛中共勢力
如今為咗達哥而四分五裂,值得咩?
得益嘅係五毛,佢地可以從中混淆視聽叫人唔去遊行。
所以請大家唔好再為呢件事吵,睇唔睇支唔支持自己嘅選擇無需要抹黑對方做連衛兵/达哥等

鄭子誠個反達哥gif係我整嘅
以身作則我唔會再post任何反達哥嘅言論
六月九號,不見不散!
我唔知你所謂嘅抽水係幾時出黎,我見唔到講到64,雨傘,or其他大事嘅時候會用抽水呢種方式去講,但我知佢去到一個位就會停話自己唔太清楚就唔評論啦,講一件事有好多方法,睇你用邊種姐
會唔會係你自己連人地係咪用緊類比都分唔清楚 好撚明顯我係專登用啲on9情況去諷刺緊你 你仲要覺得人地用緊類比? 話你蠢過隻豬係咪又係類比?
自己邏輯出錯,就開始玩文字遊戲
神唔神邏輯真係唔知,但你嗰種柒左又要包拗勁既執著太深
小學雞要贏既心態太重
此外,樓主係5毛分化狗
ok咁原來你唔係對抗中共既咁我都冇野講
攪到人無飯開
之後又扮君子
同達哥一樣喎
公道咁講,達粉同反達都柒
但係反達主動攻擊人就佢地唔岩喇
sor 係我錯,佢都係有飯開
不過重點係要停止呢此爭論
分化=助長五毛
佢影住真普選輝春係咪抽水呀。。。
全黨死清光係咪偷水呀。。。
一陣講新聞又扮中立唔偷,咪又係會俾人話
重點係欲加之罪,唔係present既方法囉
7咗=專登7黎諷刺你
ok u win
Freedom is not letting you do whatever you wanna but teaching you not to do the things you don't wanna do.
自由不是想做什麼,就做什麼,而是教會你不想做什麼,就可以不做什麼。

認同,所有人都可以不表態,只要你不與惡為伍,就已經足夠

例如不加入警隊,不服從惡的指令
你自己先入為主姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞