逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
你有閱讀障礙?
真係好撚on9
唔同立場就要屌
仲講乜撚野民主

有時我係度諗
究竟連登仔佔香港人既幾多成
如果多過5成既話真係冇撚得救
諗起star wars anakin呢句對白
成班都痴撚線
算啦 已經俾人扭曲哂
明明係屌佢變質
依家講到係無拿拿迫佢表態

出面啲人淨係知道有個打機既人俾連登仔迫到休台
健吾嗰啲撚樣已經衝出黎抽水
完全無理解過達哥既背景
以前做過/講過既野 全部無理

一班因為達哥而失望既多年死忠 講到變哂為反而反既人 成件事已經變到好on9
其實佔好少人
你睇平時啲偏激啲活動(例如關蛇嗰啲)得小貓三四隻出黎
雖然呢度有班人成日網上大大聲又屌左膠又屌泛民
但現實上無論左膠、泛民、定建制派、甚至達哥出黎表演唱歌都好,動員力都勁過佢地
有時真係覺得好好笑
幾年無提啦,有d 野唔使咁形式主義,一定要不停重覆做個形式比你睇先代表岩。而家賣書條友都比人拉啦,達哥以前得幾百人睇,共產黨識佢條毛咩,而家咁多人識,已經唔係賺錢既問題,係有生命危險。係咪想佢被迫坐洗頭艇上大陸嫖妓,寫悔過書先happy到底係無膽定係愚勇,你自己諗下
好難得樓主咁清醒咁理性 淨係呢句「保持政治沉默係每個人既基本權利」已經駁唔到 老實講淨係因達哥引發起既衝突 例如backup佬事件已經睇得好清楚 係有一班不可理諭既人係到針對達哥 唔洗同班人講道理 佢地唔會聽得入耳
死到臨頭仲同人講紳士,逃犯條例過左你連聲都無得出
唔表達自己立場,同沉默大多數有咩分別?講咁耐西方民主,又唔提人地社會係鼓勵大家發言,咁先係社會責任。不記名投票只係其中一種保障民主既方式。
而家仲要質疑6月9號動機,根本你仲有良心既,6月9號就要出黎。
真係老fans, 當年如果唔係backup 狗仆街到反咬達哥,可能達哥都選擇唔搞大佢
Show Blocked User - Gameboy仔 )

達狗無恥,直接block
我由gow2開始睇
都已經好多年冇睇過
佢不嬲講咩都話戴番個頭盔先
佢既政治立場係咩有睇開既都應該好清楚
表唔表態係咪真係咁重要?
當年成大班人支持backup 狗日日去chatroom 洗版叫達哥回應
你屌佢變質係你既事
但逼人表態既人係存在
事實上係死忠定反達哥既人炒埋一碟係到發大件事
沉默=想食幾家茶禮

又再次見識到連登思想幾咁幼稚
難怪比人話連衛兵
喂啱呀 黃子華都係咁喎
咁使唔使反埋子華神?

要既開句聲我第一時間幫手呀
有心想人出69遊行既人,又點會針對達哥,
達哥係成個69遊行根本就係一個無關痛癢既人,
佢講64 & 69與否都唔會影響大局,
但真係要多謝班多日苦心追擊達哥既連登仔,
呢幾日D post已經將視線轉移晒落達哥件事到,
今晚達哥出post當然更甚啦,
而且部分意見都對立左。

咁既分化同轉移話題,有份反達既都要付上部分責任。
同敵人講紳士就係On9,但你係咪當晒唔出聲既就係敵人?
咁講法激進果班永世都只會係少數
本身牆頭草,唔敢出聲,冷感果班咪由撚得佢地
你逼人屌化人咪又係搞到人地企你對家
就算企同一陣線,一樣當你班人紅衛兵咁睇
仲要係完全一致先得,稍為有唔同都唔容許,即刻變共狗、五毛。
64年年都講?
小朋友你真係睇足8年?

我可以肯定咁同你講 佢8年入面講得3-4年 因為我就係睇足佢8年個啲

其實你又根本就人云亦云 無了解個事實就反
連”64年年都講”呢個從來都唔係事實既夠膽死拎出黎當論點論?
點解以前有提過就要佢年年都拎出黎講
你以為係共產黨?愛國愛黨要掛係嘴邊?

69唔提有咩問題
你地個人期待佢會出聲
唔代表佢一定要出聲提
你地個人意願強加係人地身上
仲站係道德高地指指點點

口講唔係迫佢
但背後就話封殺人
你班連衛兵真係cheap撚到

仲有一樣野
支持係用行動
唔係靠把口
你班人後日肯上街支持?
定留係屋企嘆冷氣 上住連登食花生屌人下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞