逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
你有睇佢開臺咁多野,嘅話

你絕對唔會咁講

佢咁多年都講左唔知幾多次「我地中國xxxxxx」

但起碼唔係共狗先
唔知d 連登仔打飛機果時有無一路表態?
想知班on9仔幾時有科過水比達哥
我由silent hill開始睇 個時個台得400幾人
樓主個套等共產黨消失先好講
咁佢親中呢個立場一直都無變喎
反左咩爾?
大中華算唔算親中?
同共狗講白色恐怖
唔講重以為講緊台灣初期
重有3千正評咁好野
同意。成班連衛兵用中共套ideology批鬥達哥,同你班友反緊嘅「党」有乜分別
連衛兵既論點無非都係共產黨太專制獨裁
所以就要無所不用其極咁對抗
之前先恥笑完支那網民逼藝人表態撐支那
而家用同一種方法逼人表態
連式民主
不過修例黎講,我諗一個正常人都會反對掛,諗唔到咩理由會支持,正如23條一樣
我咁諗啦,樓主既意思係你應該諗點樣去拎到佢地呢班人既支持,雖然呢班silent majority 係可恨係仆街,但係面對佢地既態度唔係屌鳩佢地或者笑人港豬,咁樣只會令呢班未定立場既人同你愈走愈遠,更可能企係對家,所以要做既係點樣拎到佢地既認同
唔算但係潛在危險性仍然有

如果去到最後一刻佢真係要做出抉擇揀香港獨立或者歸英

同埋歸中

佢係咪必然會揀後者?好難講
可能到時換個政權佢哋又覺得無野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞