逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
好撚明顯wo今次
有班5毛同波台狗係到搞分化 周圍點火
姐係你係對人唔對事啦 自打嘴巴
你究竟係咪 FANS?
又一個慷他人之慨
去代咗天埼bb坐監未?
咁下次係咪要搵個代表批評達哥先得 一陣太多人屌又俾人話洗版然後bam
在成熟的公民社會,每人對身處的地方都應該有所看法。不管是家,公司,還是香港。

成熟的政治也不需逼令他人表態,因為不表態已經係一種表態。

只是這表態令人憤怒而已。
特別係香港,死到臨頭還想做free rider的人實在太多。
你同啲個個撐達哥都負評嘅連衛兵講啦

正負評, 咁簡單嘅表態都話分唔到大多數?
就算唔係絕對嘅是非對錯, 都係一個好大嘅指標
你不如返上支拿住啦, 果到投票表態唔代表對錯, 黨話乜就乜. 多數人嘅意見唔代表乜
好啱你咁複雜嘅頭腦
佢地係幾成功
堆正評同樓主有眼大家睇

我身邊會去69的人 無人提過達哥
班友真係痴撚線
一係你地就批鬥晒全部名人
唔好淨係針住達哥啦
你係咪唔個呢到個topic係乜...
我支持一個人對人唔對事有咩問題
所以反達都一樣擺明只係想搞死達哥,係佢哋唔認咋嘛
你睇 呢種咁弱智既講法都會多正評
有乜撚好笑? 垃圾比喻 逼人表態係為左救熄火? 本質都未撚搞清
仲有係講緊逼人表態既行為好撚戇鳩 客咩觀持平 係為香港人好既仲搞埋低能野搞其他人 目標都未睇清想用客觀持平黎淡化呢種低能行為
所以上連登心水清都會知呢度太多低質會員 呢度唔係講民主
达粉:係暴政面前都可以沉默!
你鍾意批評咪喺連登批評到夠
去人哋地盤搞事做乜?
6月9日一齊出黎,全民反達哥大遊行!
關咩事 我有講錯咩
唔表態,認同唔認,有冇所謂啲on9白色定黑色恐佈都唔緊要,69當日唔會見到佢
成功將件事變左批鬥
就係唔支持亦都唔反對
靜觀其變都係其中一個立場
你代咗對抗暴政既天埼坐監未
民主與不民主之間並無立場之分,只有道德之別,不表態就是反人類的獨裁兇,平庸的邪惡。
有玩P社既維多利亞2會有啲體會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞