逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
但係成班兒登仔比人帶晒去反達
唔識用腦思考 唔怪得人地叫呢度做兒登
YES,咁樣覆完你又收5毛了
諗諗下其實都幾好賺,不過一定要打超過20字一個留言先收到錢
你代咗對抗暴政既天埼坐監未
另唔另類都好,唔表態算係乜野啫?
對與錯,傻傻分不清楚。
人性:假設當有個殺人犯殺左人,你又目擊到件事既經過,係呀你可以唔去錄口供唔上庭作證,你的確有權利咁做。但企喺人性角度來睇,你很自私。
財富:我地都知道唔係每一個人鐘意發達,大把人鐘意跟住領頭羊行。打死成份牛工然後呻政府唔俾機會,教育差乜撚都差。你有權利咁做,但企喺人性角度來睇無上進心同懦弱。
縱觀道德倫理上、群體社交生活上、公民意識上,身位公民無盡到責任,論緊係包括為自身利益既爭取同抗議,去參與地區既發展,為未來既一代鋪路等等。

其實大家都係為左自己而去,驚衝突你可以跑可以企後d,但絕對唔係咩食花生囉。 屌拿星,好似安心事件仲多人討論過6.9遊行。乜撚野事呀,變撚哂腥港人啦?

你今日唔出來,他日俾人收哂全家皮唔好撚呻就得
今次真係證明點解連登會比人叫做兒登
啱 chatroom只可以發表支持達哥嘅意見 反對嘅只可以喺連登發
轉移視線 膠化討論
根本反送中同達哥0關係
達哥唔表態就已經暗示咗就算我地身處係有言論自由嘅香港都會受政治壓力而避忌,可想而知過咗逃犯條例會點,下下打機都要避忌,睇得開心咩
我係达粉 我選擇沉默
啲五毛撐達哥同反達哥都有扮,不斷煽風點火,但好似真係幾有效
講得好
你無逼人咪無囉, 我都好欣賞你無逼人表態
但人地呢到係屌緊有逼嘅人嘛, 討論緊逼人表態係白色恐怖嘛
個topic名都寫得好清楚

唔通個個一人一句話自己無逼咩. 咁有咩好討論
又一個偷換概念

大事大非前如果都沉默嘅話 咁咩時候出聲 ?

自己屋企黎架
放心 現實世界存在大部都係 你呢種思想留返係連登簡直一流 對住個電腦禁幾制 逼人表態去救火啦
搵食囉,咪又係錢
點都好
咁多時間屌人表唔表態
或者係度搵交嘈
不如叫多啲人6月9上街

做好香港人嘅本份
吓, 平時chat room都大把人話達哥講野係錯,達哥有時睇到都會更新返
而家係講緊佢擺明唔想講嘅嘢
同共產黨無分別,講句港獨都封殺你。
己所不欲,勿施於人。
6月9見
笑乜?
理性post都要俾人屌到仆街
有部分child登仔可能仲係學生
睇住個正負皮做人
on99比人帶左風向仲要聲大大
你係唔係達粉都係沉默㗎啦
靜觀其變,食花生睇你地繼續屌走其他(隱性)同路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞