逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
班人仲好意思話要爭取民主 但又要強迫人哋去表態
民主就係可以接受不同意見嘛
仲要迫達哥要一樣 一唔係嘅話就係死共狗
都痴線
唔怪得冇開台 食飯冇得睇打機 lu
多得班反達哥同埋盲目跟風既人
唔好用西方 民主社會 個套民主 黎相比啦
共產極權 底下 連人權都無呀 大敵人 得一個 根本唔同多玩社會有咁多choices 你揀 咁peaceful
搞清楚咩環境未呀 你班扮中肯既傻鳩
拆你祠堂就同我講 我有得揀 唔反?
咪撚戇鳩 啦 我地係Under 抗共 War 人權人身安全自由被剝削打壓
同西方國家有完善民主民選制度 完全兩個世界 水深火熱呀 屌你老母!邊撚個抗爭既鬼佬黎到都一定會一樣呀 戇鳩
港豬 無限loop 重演 x2046
火唔燒到眼眉 唔知驚 關我咩事
根本都接受唔到少許嘅政見不同,點會接納到其他人,咁叫民主得淡笑
大是大非面前, 從來都係非黑即白, 冇所謂討論空間/灰色地帶, 俾你做牆頭草食兩家茶禮。

張圖呢, 就好耐之前係facebook偷返嚟嘅, quote唔到唔好屌咁大力
含撚啦識民主帝
中共拎緊把刀出黎問你想死定生存,而你就用沉默代替回答....咁即係你想點?
人人都選擇沉默唔想孭飛,點解唔企出黎支持取消一國兩制?支持取消一國兩制一定無風險又有愛國光環加持,咁你做唔做?
有需要?
冷感既就由得人地,咁點解有問題唔可以出聲屌?
咁人地屌得你啱嗎?咁大家都係呢一刻大是大非、危急存亡之秋先叫人表態就比人叫紅衛兵?
平時大家咁支持達哥,到呢一刻比人問一問就想死咁,比人批評好正常。
幾乎全世界都反共產黨 你班仆街藍絲 五毛 咪撚係到扮野啦 屌你地老母
其實人地都表明左立場, 係佢d fans 接受唔到現實
所以我從來唔要求佢講自己立場
我自己對於格硬迫人表態呢樣嘢都好反感

佢其實只需要簡單陳述依家發生緊咩事已經足夠
講下修邊兩條例 內容點樣改法 因咩事而改
呢啲只係事實 照道理點都講得掛?
但係如果連呢啲你都要刻意避開唔提 選擇沉默
後果就會好似上面段嘢咁
講緊個手法問題,完全中立冇意見定理性溫和果班,其實係可以比人用情緒感染
當年雨革件事發大後,本身冇諗住去再到慢慢加入既人大撚把,湊熱鬧既都大有人在
唔係話你地屌得唔啱,不過人係有私心,比你屌完反咬你有乜咁出奇?大把撚牆頭草啦
再講以前本土派都可以係大是大非面前玩到分裂啦
你做野睇成效既應該要諗點樣有效去拉攏群眾
你係注重原則既咪繼續玩批鬥
唔出聲,絕對中立既仲可以臨危轉軚
你係大雄比人打緊仲係到屌鳩行過既人:「見到我比人打都唔撚幫,個撚個都冇膽廢物黎」
人地心諗睬你都on撚鳩,見你比人打仲心涼
再講依張圖既原意係點醒班沉默同中立派
你就用黎將所有人分類晒敵人定自己友
所以咪永遠做果四分一人去對抗全世界
然後又支持用西方果種和平抗爭
一做就做全套喇
好有雅各賓派統治同中式反日反美小粉紅特色
所以我唔排除係有心人引導連登仔未開始就周圍搵人批鬥清算 上一個被人折穿咁做嘅就係熱狗城個班
咁我都想問你雨革之後感染咗咩野,感染人去拆大台?
如果你講既感染係咁成功,又唔見共產黨比你感染到?試問美國用經濟、人權感染左中國幾多年,又唔見中國比佢感染到?你所講既所謂情緒感染,有無諗過純粹係背後理由所引起?其實都唔知你講咗咩。
講咁多,達哥今時唔同往日,言行不一,咁屌都唔得?
你真係唔撚明我講咩
你完全曲解左我講感染果樣野
你繼續去屌醒人啦
講你又講唔出咩具體內容,你都係算吧啦
講緊個手法問題,完全中立冇意見定理性溫和果班,其實係可以比人用情緒感染
當年雨革件事發大後,本身冇諗住去再到慢慢加入既人大撚把,湊熱鬧既都大有人在

我唔知你點解睇唔明,要講都講晒
就係講緊唔好理班人,做好自己野,6.9出去行
件事發得大既,果班冇腦00後、沉默人士、湊熱鬧圍威喂既自然會出黎陪你地玩
你要講原則,要搵志同道合既,唔岩傾就屌鳩你同你對立,個個學你咁咪永遠得班少數派自已抗爭落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞