逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
扣帽子
果然學咗達哥教嘅匪語
又block一條傻閪達粉deedee
( Show Blocked User - 路向前走 )完全封鎖

玩單機啦
估唔到班達哥 原來真係咁撚戇鳩 屌鳩我地 69
邊撚個係分化狗 邊撚個屌人傻閪先係
我自己好少睇達哥唔係屈鳩我達粉
學人講民主革民 靠你啲咁既垃圾面對共產極權
收得皮啦
block人好威威呀 on9仔
唔係見到你話block人
我都唔撚會block你
小學雞到 以為自己拗贏咗
block得 case closed?
收皮啦傻閪
大是大非前都唔洗表態?我明白係人都想做萬人迷,想人人都體諒自己,但佢當初就係以正義自居,又話導人向善教化兄弟,當初用呢樣野黎建立招牌,今日就逃避

Fine,佢可能有千萬種理由咁做,但唔好同我再玩呢套,咩聖人呀、正氣呀、正義有關既野唔想再提佢個名
乜咩家連登有人組織拖達哥出黎遊街掛牛鬼蛇神牌?淨係上網鬧都唔俾?
一個靠社交媒體搵食的公眾人物,原來連批評都唔批評得。真係惡過共產黨
佢地都係學耶撚 非我類即魔鬼
連登仔如果生係文革時代,上位仲快過習豬頭

可惜遲出世左
而家得一個人遊行咩
之前既立法會補選連登仔同本土派係度笑鳩泛民係度屌票屌到選舉都輸撚埋,依家就係度屌票屌未表態去69遊行既人。
D人唔係一直都係叫佢對件事報導下炸咩 你地又屈人 話佢地係迫人表態
達狗粉死全家!
照佢講法,香港有大半人親中,如果你要民主嘅,民主嘅風向就係親中
中共中央/蘇聯統戰手段,
https://lihkg.com/thread/1189000/page/1
有成 team 人要養,比人封殺靠邊個養?

大撚把藝人冇表態,我唔明點解個個針住佢一個
逼人表態班連衛兵
會唔會上網公開自己身份 資料先

睇等幾時網絡實名制
點解要有代議政制、議會民主?點解投票係不記名,就係因為擁有個人政治立場係每個人既基本權利,你鐘意民主自由唔代表要逼人咁做~如果你年紀仲細唔怪你,但年紀大都成個傻仔咁逼人表態,請重新諗清楚香港配唔配有民主。

成熟既政治係唔需要人抗共的,只有共產黨既政治先會非黑即白。

只要唔跟隨你支持民主自由,就要俾你一齊狙擊至身敗名裂?點解唔容許大家有奶共?咁樣係民主咩?咁同白色恐怖有咩分別?呢種逼人支持民主自由既行為只會更難凝聚志同道合既人,反而將未定立場既人愈走愈遠。

利申:我唔需要利申去證明我係咪五毛,隨便你地扣帽子吧。
之前成班人話正負評帶風向,應該取消
依家反而有人用黎打飛機
咁你就錯了
正常一個民主自由國家都唔會剝削人飲喜茶睇支劇用支耶寶睇支耶字上深圳 or whatsoever 嘅權利
yes
批評達哥等於批鬥達哥同搞分化
網上講佢等於中共用公權力限制人

但批評反達就唔係批鬥分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞