逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
班人入人地個台洗人哋板咪迫囉
你全部人留返喺連登講冇人會話你哋迫佢㗎喎
bam人直情係有形之手打壓添呀
佢哋咪洗板搞到班觀眾冇癮睇囉,呢啲咪係代價
乜嘢白色恐怖,直頭係批鬥
bam人呢個權力唔係觀眾賜予,所以同打壓無關
香港人爭取緊既民主 係想市民有自主權,簡自己想簡既野.
今日你迫人表態,迫人地企係你個邊,咁都叫民主?人地選擇唔表態都係民主,
但唔代表佢係企係你對家.當你今日香港有真民主,但一有唔同既聲音出現,
你地又網絡圍攻,咁咪又係一言堂.根本打住民主既口號去迫人地順從自己既意願
不停屌鳩一個人唔講某樣野,咁係唔係逼?
不停騷擾、扇動人去攻擊,直至人表態為止,係咪逼?

Force, is pushing someone to do something, by using violence of soft and hard power.
繼續沉默 人唔笑狗都吠啦

香港呢次真係end game 送中過咗仲會有人企出黎?

呢次擺明得兩個結果
1. 送中通過 以為唔會有遊行 唔會有言論自由
2. 過唔到 香港仲有得繼續玩

利申 唔係反達 都唔係達粉

呢次覺得達哥想做牆頭草 驚太早表態遲下兩頭唔到岸
開得台點解唔可以入去表達意見? 啲人夠會入何君堯個fb小佢啦 你唔入去幫何妖護駕? 一係你叫達哥封左班人唔好比人留言囉
送你上去支共度看下你表唔表態
咁所以你地做既野係有咩目的?
竟然有成千鳩幾個正皮
有冇咁柒多垃圾會員
其實,呢個係期待落空嘅過渡過程。

點解某數量嘅人會同時對某一個人有意見?

係因為喺公共層面,佢有某一種的形象建立了,與公眾對你的某一種認識及期望所呼應。

簡單d講落去,就係你的每次行為,都會影響下次別人對你的期望和觀念。

也許,下次人哋反過來驚訝為何你又會這樣。
可以咁做呀,呢啲咪叫迫囉
搞到人冇癮睇同冇癮開台囉,你估ban人好個濟?
同埋一個表哂態支持政府同一個唔表態既都可以類比?
哎啊,你問我目的,諸心論? 逼我講目的,你搞緊「白色恐怖」
作為一個所謂網絡紅人
佢地狂洗版狂開post屌又話罷睇又淨都唔係迫
咁點先為之迫
守護香港 人人有責

為保持紀律部隊在市民心中正面形象 減少害群之馬 請市民拍下所有 違反人權之情況 影片需有1.狗牌號碼 2.猙獰狗樣 3.違反人權過程 eg打手無寸鐵嘅學生 (就算頭2樣冇都冇問題)

影片請不要於社交媒體發佈

待一同整理後 影片及有關資料 將發送盟國內政部 以便日後 違權者及其老婆子女 於歐美人權法案下 永續中國人身份 今生永久禁止入境歐美日等國家 及打擊資產向外移 與子孫共享中國人榮耀

利申 支持政府執法 我愛毛主席 不鼓吹任何暴力行為
岩呀 唔表態都係一種立場
但個問題係點解無啦啦有呢個轉變呀嘛?

當然可能同搵人仔冇關係
但好難令人唔懷疑囉
而家講緊喺chatroom洗板實際上真係侵犯緊其他人利益,你算把啦
逼人表態係低手行為姐 不過避談既人本身就應該RIH
迫係無選擇先叫迫下話
咁請問而家係無選擇下表咗態?
似乎係佢寧願暫停個channel都唔表態喎
閣下對迫既門檻真係低呀
你依加係咪話我逼人表態 又何嘗唔係逼我唔比我逼人表態 點解你又唔係白色恐怖?

btw or同and都唔識分 用得咁柒不如算啦
有一堆你唔鍾意既人參加6月9

如果呢個就係你唔去既原因既話

你個人高質極有限

去6月9為乜? 為反對修訂逃犯條例囉

點解要為左有堆你唔鍾意既人同一陣線 就連大義都不顧 仲話自己唔係搞分化
因為反達做既既只有咁低手
自己迫人都難睇過人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞