逼人表態根本係一種另類既「白色恐怖」

867 回覆
4863 Like 407 Dislike
波蘭直頭立法唔比宣傳共產主義
唔見有人話佢地白色恐怖
根本唔係分化 睇下撐迖班人已經知啲言論基本上係共狗嚟
佢哋係大陸人嚟
隨便亂扣帽子,只要唔認同呢種逼人表態既行為就等於共狗
呢種就係你地所講既政治參與,犀利犀利
好成功既抗爭
如果抗爭既對象係達哥

變撚左抗爭達哥
笑死,講到達哥表態就救到場火咁
我本身去唔去都無咩關係,亦都唔需要係到表明我既立場。

我只係針對「逼人表態」呢種行為好可恥,尤其是只針對同一人。
根本就係想令到人身敗名裂?成功了,呢場抗爭做得好呀!

達粉質素
根本就政治行動一單 搞 內訌丫嘛
熟架啦
唔通我而加話,我去六月九遊行
就代表我真係隻腳會走出去?

相反,我唔表態,我話唔去,就代表我一定唔去
係呀係呀,我唔會去呀你未逼我表態囉~
係呀係呀,唔撐你地逼人表態就係五毛
我係五毛呀,收左共產黨錢呀繼續扣帽子吧

so skrrrrrrr
起初,納粹抓了共產黨人的時候,
我沉默了,因為我不是共產黨人。
當他們關了猶太人的時候,
我沉默了,因為我不是猶太人。

當他們抓工會成員的時候,
我沒有抗議,因為我不是工會成員。

當他們抓天主教徒的時候,
我沉默了,因為我不是天主教徒。

最後當他們奔向我而來,
再也沒有人站起來為我說話了。
-----------------------------------------------------------------
THEY CAME FIRST for the Communists,
and I didn't speak up because I wasn't a Communist.

THEN THEY CAME for the Jews,
and I didn't speak up because I wasn't a Jew.

THEN THEY CAME for the trade unionists,
and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist.

THEN THEY CAME for the Catholics,
and I didn't speak up because I was a Protestant.

THEN THEY CAME for me,
and by that time no one was left to speak up.
達哥都收埋皮,69遊行即刻士氣大振,保守估計多左成一百萬人參加,林鄭都嚇到標屎了
你講乜柒啫
6月9號你留返屋企上YOUTUBE重溫達哥D片
上淘寶購下物啦
仲未知自己衰乜
你未繼續話我收共產黨錢囉
民主政治唔係得你一種聲音架大哥

我唔想大家搞分化愈走愈遠先開POST屌醒各位咋
當日有表態
現架唔出聲
又叫咩呢
如果當年李光耀表態反馬共, 應該一早死鳩咗。 有d嘢係要暗地埋做。
唔好迫人講咩game喇 白色恐怖黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞