[2017DSE] 世界歷史科 History

973 回覆
20 Like 2 Dislike
我點都要拎5**

x2
我點都要拎5**

巴打溫熟曬所有topic?
pp1 aim40/50 pp2 aim20/30
加油咁多位巴絲
打算今晚唔訓 死掂佢
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

歷史都係9背姐 怕自己溫得唔夠熟
加油呀大家

利申 ce al history both A
攞5大概要幾多
攞5大概要幾多

50/80+SBA唔差
老土講句睇清楚題目啦
好basic 但就總係好多人都忽略咗
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

乜唔訓去考真係影響咁大咩?
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

你試下 放榜再係到分享

就係問過朋友 佢考dse bio唔訓 由唔合格升到level 4
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

萬一你聽日因為無瞓覺而恰眼瞓,咁你背咗嘅嘢咪浪費晒
倒不如趁依家仲有啲時間,溫啲實出嘅嘢,然後早啲瞓,聽朝早啲起身溫多陣書仲好
老土講句睇清楚題目啦

我上年睇到冷戰essay係trace and explain 開心得濟 睇漏年份 寫少左成個戰時外交時期
雖然都有10/15 但如果寫埋應該可以上多一兩分
所以咁多位巴絲記得睇清楚題目呀
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

你試下 放榜再係到分享

就係問過朋友 佢考dse bio唔訓 由唔合格升到level 4

我覺得要睇個人習慣
慣左捱夜嘅 捱多晚又真係冇乜所謂 根本唔算捱 只係每個人嘅「溫書最入腦時間」有分別
利申 靠short term memory 9背想穩4 今晚都打算夜訓 慣左
好記得當年背咗30個史例殺入去考
最後5

如何做到
老土講句睇清楚題目啦

我上年睇到冷戰essay係trace and explain 開心得濟 睇漏年份 寫少左成個戰時外交時期
雖然都有10/15 但如果寫埋應該可以上多一兩分
所以咁多位巴絲記得睇清楚題目呀

呢個真
最緊要冷靜,睇清楚題目
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

你試下 放榜再係到分享

我覺得要睇個人習慣
慣左捱夜嘅 捱多晚又真係冇乜所謂 根本唔算捱 只係每個人嘅「溫書最入腦時間」有分別
利申 靠short term memory 9背想穩4 今晚都打算夜訓 慣左

一齊加油啦
打算今晚唔訓 死掂佢

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

倒不如趁依家仲有啲時間,溫啲實出嘅嘢,然後早啲瞓,聽朝早啲起身溫多陣書仲好

根據今年eaa嘅作風 真係唔包生仔

兩次大戰同中國我唔信佢唔出

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

你試下 放榜再係到分享

我覺得要睇個人習慣

你指既夜係幾夜先

唔好開夜車考試呀
唔夠瞓好大鑊

根據今年eaa嘅作風 真係唔包生仔

兩次大戰同中國我唔信佢唔出

2016考生咪又係覺得一定有ww2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞