[In 雷Sir We Trust]低調置業討論區(八)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
本身諗住抽黎緊居屋
但發現有300萬cash
過唔到資產審查

多到唔知有幾多assets

其實係賣左樓還債得返300萬
諗住搵返間屋有得住

呢個POST D 巴絲打其實1D 都唔低調
本身諗住抽黎緊居屋
過唔到資產審查

多到唔知有幾多assets

其實係賣左樓還債得返300萬
諗住搵返間屋有得住

呢個POST D 巴絲打其實1D 都唔低調

本身諗住抽黎緊居屋
過唔到資產審查

洗咁啲cash買金條就ok啦,或者拎返啲去屋企擺,有夾萬就掂
睇到講起 4, 6m 分水嶺
4m係人都知近就快絕跡

咁6m呢?

個勢會唔會上到學d官咁講六球上車盤

老實講, 有球幾執我會執囉
然後拎公屋
利申: 公墓園

6球一早變左上車盤

千萬上車盤不是夢

千萬上車,咁我住緊果間應該有好幾球執
根據6球呢條線攪到個市畸型啦
一跳過左啲價先正常
本身諗住抽黎緊居屋
過唔到資產審查

洗咁啲cash買金條就ok啦,或者拎返啲去屋企擺,有夾萬就掂

買美金好啲,唔會點蝕嘛
好彩小弟牛屎區大 買返牛屎區無懸念

牛屎有咩唔好唔通市區先係寶屌你老母

青衣算唔算牛屎
咁多牛屎會,有無水貨區業主

青衣算唔算牛屎

綠的地區就係廣義牛屎區,好似係

青衣算唔算牛屎

陝義牛屎區=屯元天
4m係人都知近就快絕跡

咁6m呢?

然後拎公屋

6球一早變左上車盤

千萬上車盤不是夢

一跳過左啲價先正常

呢條線簡直on9
成日諗點解唔學400個條
過左400最多借360 直到貸款比率降到8成先可以再借多d
600樓下囤積哂d需求 d呎價比佢chur高左
4m係人都知近就快絕跡

咁6m呢?

然後拎公屋

6球一早變左上車盤

千萬上車盤不是夢

一跳過左啲價先正常

呢條線簡直on9

依家越平反而呎價越貴
2xx 呎 都15k
4m係人都知近就快絕跡

咁6m呢?

然後拎公屋

6球一早變左上車盤

千萬上車盤不是夢

一跳過左啲價先正常

呢條線簡直on9

依家越平反而呎價越貴
2xx 呎 都15k

冇計,發展商睇住4球9按條線嚟設計,呢啲預第一次買樓嘅客,咁梗係賺到盡,柏傲灣第一水都係大單位著數好多,擺明有得升水
4m係人都知近就快絕跡

咁6m呢?

然後拎公屋

6球一早變左上車盤

千萬上車盤不是夢

一跳過左啲價先正常

呢條線簡直on9

依家越平反而呎價越貴
2xx 呎 都15k

冇計,發展商睇住4球9按條線嚟設計,呢啲預第一次買樓嘅客,咁梗係賺到盡,柏傲灣第一水都係大單位著數好多,擺明有得升水

但係大單位銀碼大難升
細單位4球賣仲有機上6球
大單位過左6球只能正常升
4m係人都知近就快絕跡

咁6m呢?

然後拎公屋

6球一早變左上車盤

千萬上車盤不是夢

一跳過左啲價先正常

呢條線簡直on9

依家越平反而呎價越貴
2xx 呎 都15k

15k 已經買到四小龍3 房
遲d 2,3房單位有望追落後
【新界成交】宏福苑兩房自由市場價430萬

【更新成交】

利嘉閣地產招權峰表示,大埔宏福苑B座宏道閣低層3室,建築面積518方呎,實用面積431方呎,兩房間隔,議價20萬元,以自由市場價430萬元成交,建築呎價8,301元,實用呎價9,977元。原業主2011年1月以自由市場價185萬元購入,獲利245萬元,升幅1.3倍。

【將軍澳:睇樓兩年終入市 租客600萬買清水灣半島】

美聯物業蕭偉康表示,將軍澳清水灣半島8座中層F室,建築面積695方呎,實用面積523方呎,兩房間隔,議價10萬元,以600萬元售出,建築呎價8,633元,實用呎價11,472元。買家為同區租客,睇樓兩年,終覓得心水單位上車。原業主2011年6月以350萬元購得,2014年曾進行內部轉讓,至今3年期SSD過後便轉售。

【將軍澳:海悅豪園兩房賣556萬 四年多升價156萬】

將軍澳海悅豪園2座中高層E室,建築面積598方呎,實用面積432方呎,兩房間隔,以556萬元易手,建築呎價9,298元,實用呎價12,870元。中原地產柯勇表示,原業主2012年10月以400萬元買入,獲利156萬元,升值39%。

【大圍:嘉御山跑輸大市 持貨9年蝕使費離場】

大圍嘉御山2座中層C室,建築面積2,055方呎,實用面積1,554方呎,三房連套房另工人房間隔,成交價2,060萬元,建築呎價10,024元,實用呎價13,256元。世紀21奇豐物業蕭耀邦表示,原業主2007年11月以2,000萬元購入,獲利60萬元,蝕使費離場。

【屯門:新婚首置客429萬入市聚康山莊】

萬怡置業龍超君表示,屯門聚康山莊3座低層E室,建築面積578方呎,實用面積428方呎,兩房間隔,區內新婚首置客以429萬元承接,建築呎價7,422元,實用呎價10,023元。原業主2012年以282萬元購入,獲利147萬元,升值52.1%。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56305602&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170215

青衣算唔算牛屎

陝義牛屎區=屯元天

廣義牛屎區=維港以北

青衣算唔算牛屎

陝義牛屎區=屯元天

廣義牛屎區=維港以北

唔止d 港島本土人係咁講
連d 係香港爭飯食既大陸人都係咁認為
其實未去到元朗 天水圍 屯門都未算唔方便
你估個個都住港島九龍返工又返港島九龍咩
個個都話新界北牛屎區,我d大陸同事不知幾鐘意,貪呢頭返深圳方便
新到步“新香港人” : 新界好遠啊! 荃灣要坐這麼久地鐵去中環吧?
岩岩拎3粒星既: 屯門正啊,去dup骨方便

青衣算唔算牛屎

陝義牛屎區=屯元天

廣義牛屎區=維港以北

sad but true
4m係人都知近就快絕跡

咁6m呢?

然後拎公屋

6球一早變左上車盤

千萬上車盤不是夢

一跳過左啲價先正常

呢條線簡直on9

的確依家d樓睇住6m黎食

但拉高去到7m上車價又會跟住升去7m

6m可以借9成樓價一樣會扯高?

青衣算唔算牛屎

陝義牛屎區=屯元天

廣義牛屎區=維港以北

sad but true

點解都好,大西北樓價係會升,其它WFC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞