[In 雷Sir We Trust]低調置業討論區(八)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
牛屎業主會
尚閱嗰單連天台成交係咪呢度巴打買咗?
嗰單連天台成交係咪呢度巴打買咗?
九龍巴絲集合

奧仔係出面好惡
奧仔係出面好惡

做咩
奧仔係出面好惡

做咩

其實奧仔係追擊aa,對我地好好禮貌
奧仔係出面好惡

做咩

【放盤羅生門】港女賣大埔樓 斥經紀隱瞞與買家母女關係
https://lihkg.com/thread/114104?ref=ios
奧仔係出面好惡

做咩

Aa要揾腎都要好怨毒地屌,睇怕遲啲要去我住嗰附近間醫院拎張白卡,叫小欖精神病院,俗稱唔知係咪青山
爸媽想買南昌上蓋,雖然好貴,但新鴻基樓應該好大升值潛力
但問題係我23歲月入得30k(穩定),媽搵緊40k但唔穩定,爸搵緊20k左右,都係唔穩定
我仲要自己儲緊錢第日結婚買樓,爸媽話買層樓係佢地自己買自己供,佢地都成60歲,touchwood有咩事要用錢d錢真係去哂層樓度,冇錢周轉
佢地仲話比100萬首期之後放租比人供 我同左佢地講做7成按揭都冇得放租,會犯法,佢地又話冇人會知

唉佢地好堅持用我名買,但我覺得我屋企根本供唔起
奧仔係出面好惡

做咩

【放盤羅生門】港女賣大埔樓 斥經紀隱瞞與買家母女關係
https://lihkg.com/thread/114104?ref=ios

係咪比aa搞到被殺訂之類
傻撚左
【新界成交】尚悅頂層連天台470萬沽 四年只升10%

【更新成交】中原地產黃暉樹表示,農曆新年假期過後,元朗二手市況迅速回暖。尚悅本月錄得4宗成交,5座頂層兩房單位,實用面積414方呎,連天台,剛以470萬元沽出,實用呎價11,353元。上手業主於2013年2月以426萬元向發展商買入單位,持貨四年,獲利44萬元,升值約10%。

【大埔:新峰花園複式議價180萬 賣1,020萬】

美聯物業楊浩然表示,埔新峰花園錄得罕有複式連天台成交,17座頂層單位,建築面積1,563方呎,實用1,166方呎,間隔四房,連天台,獲用家議價180萬元,以1,020萬元承接,建築及實用呎價6,526及8,748元。原業主於2011年12月耗資770萬元購入,持貨五年,獲利250萬元,升值逾32%

【天水圍:嘉湖山莊3房458萬沽 6年賺238萬】

農曆新年過後,各區新盤群起推售,搶盡市場焦點,部份二手屋苑亦錄成交。中原地產伍耀祖表示,嘉湖山莊景湖居中層H室,實用面積550方呎,建築面積704方呎,3房間,向東北,放盤2個月以458萬元沽出,實用呎價8,327元。原業主於2011年1月以220萬元買入單位,持貨6年轉手,賬面賺238萬元,升值1.1倍。 【將軍澳:將軍澳中心海景兩房戶 換樓客820萬接貨】 香港置業劉浩勤表示,將軍澳中心13座低層F室,建築面積843方呎,實用638方呎,間隔三房,連露台,向南望海景,獲區內換樓客承接,成交價820萬元,建築及實用呎價9,727及12,852元。原業主於2013年8月以680萬元購入,持貨三年半,獲利140萬元,升值逾20%。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56279436&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170209

尚悅自住OK,升值能力真係麻麻

係呢個則升得小d, 眼鏡房
但問題係我23歲月入得30k(穩定),媽搵緊40k但唔穩定,爸搵緊20k左右,都係唔穩定
我仲要自己儲緊錢第日結婚買樓,爸媽話買層樓係佢地自己買自己供,佢地都成60歲,touchwood有咩事要用錢d錢真係去哂層樓度,冇錢周轉
佢地仲話比100萬首期之後放租比人供 我同左佢地講做7成按揭都冇得放租,會犯法,佢地又話冇人會知

60歲嚟供樓
奧仔係出面好惡

做咩

其實都係
成日俾我地抽佢水都無嬲左我地
仲成日好言相勸我地小心未來樓市風險

站在奧仔立場, 拎住3個物業響手, hold cash 等機會係無錯架bor

60歲嚟供樓

一定升?有冇睇同屬璽字輩既燶晒

60歲嚟供樓

同埋一百萬首期應該唔夠買

忠告:唔好以為新雄雞樓就升值保證,睇吓開乜嘢價先,睇舊聞

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20160807/55467689

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20161106/mobile/bkn-20161106173201549-1106_00842_001.html?eventsection=hk_news&eventid=402881254710408b014732bd6a4769dc

另外匯璽嗰區公屋包圍,南亞人唔少,如果出到超過啓德,荃灣西真係要諗諗,另外如果自己覺得供唔掂唔好夾硬嚟,冇益嘅,買樓量力而為呀巴打

利申:牛屎會業主有新雄雞物業

60歲嚟供樓

巴打留意, 用左你個名, 你第時買樓就無得享受首置9 成按

60歲嚟供樓

先唔理你升唔升先喇,60歲嚟供樓,供唔炮點算? 如果落埋個仔名,第日結婚點算? 一齊住? 抽居屋機無咗,首置stamp duty用咗,仲要儲唔到錢,唔敢想像

60歲嚟供樓

匯璽 + 瓏璽 簡稱 「匯瓏璽」,讀多幾次就「燴燶晒」,個名唔老嚟

60歲嚟供樓

一定要落你名借,事關佢地年紀太大做唔到20年按揭

即係你名借佢地擔保你

落你名唔止張來你再買樓要食dsd, 你名亦借唔到錢,因為已經借爆

不過睇吓你買幾大同幾錢,我覺得4球的話先做到你所謂1球首期(借8成)連stamp
奧仔係出面好惡

做咩

其實都係

站在奧仔立場, 拎住3個物業響手, hold cash 等機會係無錯架bor

奧sir值得學習
奧仔係出面好惡

做咩

其實都係

奧sir值得學習

奧sir 可唔可以分享下點樣買樓小心唔好俾aa 呃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞