[In 雷Sir We Trust]低調置業討論區(八)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
得牛屎會? 有冇堆填區會

堆填區業主呢個post好似唔多𡃓
得牛屎會? 有冇堆填區會

堆填區業主呢個post好似唔多𡃓

牛屎會集中地
Between,巴絲們,我簽左正式買賣合約了

正式加入牛屎會業主聯盟

恭喜晒,

牛屎會

大西北

恭喜容巴

恭喜

應該統計吓牛屎業主會人數
路過留名學野

師父幫手俾晒首期?

師父乖d,徒弟個個都生活無憂。

「父幹」就係師父

咩師父 我都想拜佢為師

沈振盈大師,燈神中之王者,股市樓市匯市全受影響,由2010年睇淡樓市到今日,結果係樓市越升越有

沈大師
估唔到除左股市外,樓市都咁勁

早輪佢講樓,話加息因素,研究機構認為香港樓負高,另引用另一樓市燈神嘅分析,綜合結論唔好買樓,等跌,呢個幾月又升咗

沈大師話2018 股樓災喎

恭喜晒,

牛屎會

大西北

恭喜容巴

薯巴你都好快啦

南昌同元朗揀,未來老婆竟然想揀元朗

師父乖d,徒弟個個都生活無憂。

「父幹」就係師父

咩師父 我都想拜佢為師

沈振盈大師,燈神中之王者,股市樓市匯市全受影響,由2010年睇淡樓市到今日,結果係樓市越升越有

沈大師
估唔到除左股市外,樓市都咁勁

早輪佢講樓,話加息因素,研究機構認為香港樓負高,另引用另一樓市燈神嘅分析,綜合結論唔好買樓,等跌,呢個幾月又升咗

沈大師話2018 股樓災喎

某年某月某日,沈大師說道:「正如筆者所言,樓價太高已不可持續.....現在已經回到50000元一尺合理水平,下降了百份之三十了」
Between,巴絲們,我簽左正式買賣合約了

正式加入牛屎會業主聯盟

恭喜晒,

牛屎會

大西北

恭喜容巴

恭喜

應該統計吓牛屎業主會人數

齊齊執牛屎

牛屎會

大西北

恭喜容巴

薯巴你都好快啦

元朗生活配套係好d
南昌一大堆公屋圍住

牛屎會

大西北

恭喜容巴

薯巴你都好快啦

元朗生活配套係好d
南昌一大堆公屋圍住

新雄雞如果開20000呎,我就唔諗,食晒幾年升幅,該區亦唔係乜嘢豪宅地段,仲係公屋包圍,南亞人特多,道友唔少區域,貴過荃灣西太多冇乜理由支持

大西北

恭喜容巴

薯巴你都好快啦

元朗生活配套係好d
南昌一大堆公屋圍住

新雄雞如果開20000呎,我就唔諗,食晒幾年升幅,該區亦唔係乜嘢豪宅地段,仲係公屋包圍,南亞人特多,道友唔少區域,貴過荃灣西太多冇乜理由支持

講居民質素可能GY 仲好,個個成千萬買
南昌就只係得匯壐係私人樓,其他全部公屋居屋

恭喜容巴

薯巴你都好快啦

元朗生活配套係好d
南昌一大堆公屋圍住

論環境荃灣西個幾個盤好過嗰度,有個大公園,有海景,街市商場齊全,私樓群,一樣西鐵,睇唔到匯璽有乜優勝過嗰堆

恭喜容巴

薯巴你都好快啦

元朗生活配套係好d
南昌一大堆公屋圍住

論環境荃灣西個幾個盤好過嗰度,有個大公園,有海景,街市商場齊全,私樓群,一樣西鐵,睇唔到匯璽有乜優勝過嗰堆

荃西望海唔望天橋絕對值
【唔使香多次】香島「首置客」逾7,400萬掃3伙

去年第4季開售的南豐筲箕灣吊腳新盤香島,銷情一直無起息,日前發展商加推單位,將最高折扣率由20.8%增加至26.08%,變相減價半成。

減價似乎有料到,今日發售的60伙,消息指大手時段售約19伙,最大手一組客連掃3座高層A及B室共3伙,總實用面積3,538方呎,價單未折售價1.0111億元,平均呎價約2.8萬元。扣除最高約26%折扣優惠後,折實價逾7,400萬元。有指買家為首置客,毋須支付15%印花稅。

記者:朱連峰

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56290479&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170211

薯巴你都好快啦

元朗生活配套係好d
南昌一大堆公屋圍住

TC線10分鐘到中環 20分鐘到東涌
九龍(除左啟德)最後一個大盤(好似係)

其實荃灣而家係當新界定九龍?

新界,有綠的,牛屎區
終於批咗按揭
阿爺h+1.32
cash rebate 1.4%

大貓有冇offer

阿爺批得最快
其他仲等緊 之前仲有啲擔心大樓齡居屋會批唔足 而家放心晒

無知一問 阿爺即係邊間?

係「大英祖國」銀行
有無樓花巴打岩岩收左樓/就黎收樓?

牛屎會

大西北

恭喜容巴

薯巴你都好快啦

牛屎會
夠我女友個原因勁
佢話鐘意大西北因為得閒果陣可以坐下輕鐵relax 下
但一講到返工時間要坐輕鐵,佢就話:太慢,不了
有無樓花巴打岩岩收左樓/就黎收樓?

出年先收算唔算就嚟
【牙籤樓劈價】土瓜灣喜築減價4.6% 麗新:「做吓宣傳」

新春過後,越來越多新盤推出,部份新盤為增加競爭力,惟有減價促銷。麗新發展(488)與市建局合作的馬頭角貴價牙籤樓喜築,剛減價近半成,為繼箕箕灣香島後,雞年第二個劈價盤。

喜築剛更新3A價單,有5伙減價,為5至9樓的H室,全為面積377方呎的一房戶,減幅劃一為4.6%。減價後,定價659.9萬至675.4萬元,呎價17,504元至17,915元。折扣優惠維持最高12.75%。

項目單位總數209伙,去年9月開售以來共售出逾130伙。對上一宗成交,為10樓H室一房戶,面積377方呎,上月16日以621.49萬元售出,呎價16,485元,發展商突然劈價,意味買家入市未夠一個月已坐艇。

麗新發展高級副總裁潘銳民表示,今次將數伙單位減價,並不是看淡樓市,只是增加新春優惠,「當做吓宣傳」,增加吸引力。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56292310&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170211
【新居屋王】寶盈花園綠表呎價9,661元 新界最貴

未補價居屋再度破頂。

世紀21物業魏仕良表示,將軍澳居屋寶盈花園5座高層E室,實用面積590方呎,三房間隔,享有西南海景,本月初才放盤,於居屋第二市場叫價560萬元,放盤翌日已反價20萬元至580萬元,最終獲一名區外綠表客以570萬元承接,呎價9,661元,成交價及呎價均破盡將軍澳未補價居屋紀錄。此外,其呎價亦打破青衣青宏苑於去年9月錄得的9,448元紀錄,成為新界史上呎價最貴未補價居屋。

寶盈花園補地價折扣率39%,上述單位若在自由市場連地價轉售,成交價或高達800萬元,呎價逾1.3萬元。

原業主2001年2月以124.8萬元買入該居屋,現成功轉售,賬面獲利445.2萬元,16年升值3.5倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56292061&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170211
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞