【互動故】模擬人生

1001 回覆
76 Like 11 Dislike
B
唔理就唔再理佢
唔知點解覺得樓主個故好有真實感
好似真係左右緊人地人生
自己唔應該亂咁插手
B啦
A 子晴面紅
暫時 13A 9B
多謝 hakhak
我嘅文筆仲有好大進步空間,多謝你會咁樣鼓勵我
更加感激嘅係你真係去睇翻我以前寫嘅故仔

其次,順便覆埋你第二段留言,
其實快唔快搵到都係咁,
我好同意嘅一句說話就係:

「每個人都生活在自己的時區,既沒有落後,也沒有領先」

要循住自己嘅心去前進,慢慢嘗試同發掘,
千萬唔好同人比較,因爲每個人嘅情況唔一樣 ~
有迷茫好正常嘅!唔洗感到惆悵焦急,
慢慢嚟總可以最適合自己嘅領域!

最後,多謝你咁支持我,我會努力行落去

套用偶像周星馳《新喜劇之王》一句對白:

追逐夢想其實就係「不投降就是成功!」
套用翻我呢個故事開端嘅序:

「人生,

從出生到去世,

每一個選擇都造就了日後的自己。

LET'S PICK YOU ANSWER.」

的確,真實人生都係咁
多謝巴打幫手計埋!
【投票結果】

截至十二點,投票結果爲 13 票 A 對 9 票 B 。

情節將以 A 選項繼續 —— 不好意思拒絕子晴,還是讓老師來處理悅娥的問題吧

今晚開始更新!
多謝你咁用心嘅回覆(卑咗好大嘅啓發我我會繼續努力落去㗎啦一齊加油
Live
會唔會有同媽媽沖涼情節?
多謝你咁用心嘅回覆(卑咗好大嘅啓發我我會繼續努力落去㗎啦一齊加油

多謝你!加油
感激 蒙太奇 巴打
我諗應該唔會啦 ~
點可以冇
謝瞻
同樣地,十點半開始更新。
子晴主動邀請我,我也不好意思拒絕她。

至於悅娥的問題......劉老師應該可以幫忙分組吧......?

「好呀...」我點頭答應。

「仲有邊個男仔未有拍檔?」劉老師話一說完,只見一個男生走了出來,但我卻不太記得清楚他的名字。

最後他是悅娥分在同一組的。

當十二組甫成立,悅娥有那麼一剎抬了抬頭,而我看見了......

看見她往我的方向瞥了那麼一眼......

就是那麼短暫的一瞬間,然後又帶著無神的雙眸垂著頭了......

「我拎咗啲題目卡翻嚟喇~」子晴甜笑,然後翻了翻手中的卡牌:「我哋第一個要整嘅係......花!」

我抓了一些啡色的泥膠然後揉成直條狀,然後又捏了兩小片綠色泥膠當樹葉,這時候,子晴叫停了我。

「花唔係咁整㗎!」說畢,她把我手中剛合好的泥膠拆掉,我難以置信地瞪大雙眼,於是——

A —— 算了,自己再做過

B —— 帶點生氣地問她為何要拆掉自己還沒完成的泥膠作品
兩票決定情節~
A
樓主好準時
得閒就儘量準時喇~!

同埋準時都可以比大家準時去睇同比選項,

我怕大家錯過更新時間所以冇得揀~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞