【互動故】模擬人生

1001 回覆
76 Like 11 Dislike
D
d
媽媽所提及的零食我平常都很少能吃到,因爲媽媽說多吃會不健康,所以都很少給我買。

不過如果是生日會,多買一些讓大家一起分享的話,媽媽應該不會介意吧?

「不如......每樣都買少少?」我拉了拉媽媽的手。

只見媽媽毫不猶豫地笑了:「就知你會咁講~!」

「一次咋,食得多真係唔健康。」媽媽笑着說:「每樣要兩包啦~」

「好呀!」我興高采烈地拿了幾包零食放進推車裏。

「幫媽咪睇住車仔先~」媽媽望另一邊的貨品望去。

看着眼前的車子,我決定——

A —— 單腳踏上車底的橫支然後嘗試滑行

B —— 站在原地看守着車子
a
A我都成日咁做
係咪!?
我細個真係好鬼鐘意咁做,仲要滑好耐好耐,
捉住兩邊穩定上身之後又漂移又直衝
而家都有咁做
不過百佳嗰隻大車先得
惠康嗰種會反
B
跌過,好痛...
宜家少去咗超市了
不過有時候陪阿媽去嘅時候都會玩下
巴打真識嘢,百佳嗰架靚車嚟
好細個嘅時候?

BTW , A 選項已夠 2 票
我前排係百佳玩完
俾個fd見到,之後仆埋街 想死
反咗車?
BTW 打打機先,食完飯就火速更新幾篇文~
黃埔家居庭個百佳直頭係賽車場
成日去踩
係 我仲要好大聲叫咗下 加速
即刻炒左
WTF
咁癲
我都成日諗,但好似......難坐啲
宜家開始打
我突發奇想,於是便把左腳踏上車底的橫支然後嘗試往前滑行。

左腳一踏、右腳一蹬,車子便緩緩地推進了。

「喂!」媽媽連忙把我抱了下來:「唔比咁玩呀。」

為什麼?這樣滑行的感覺很好玩呀~

不過既然媽媽說不行,我也沒有再作嘗試。

「10蚊兩包......」媽媽拿著小型計數機在算著些什麼。

「媽咪你計緊咩呀?」「積分囉,媽咪睇緊要點儲分吖嘛。」

原來媽媽所說的積分是可以用來換東西的,這一次的購物後,累積的積分已可換一些物品,媽媽說送我其中一個,我要——

A ——

B——

C——

為加快更新速度,一留言作準~
C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞