【互動故】模擬人生

1001 回覆
76 Like 11 Dislike
我細個都真係得喊同喊不過有時候唔知點解 feel 到阿媽嬲都真係會say sorry,可能純粹出於怕比人鬧~
巴打竟然將呢到當放鬆嘅一個地方,我睇到好滾動
今晚打唔到多一篇了~多謝大家今日 G 持,聽日下午唔洗返工打多啲!
B
聽日再寫 >3<
十卜
多謝巴打都要加油
LM
B 連燈注定唔係一個平凡人嚟
好想重新出生再經歷多次bb,細蚊仔同中學嘅階段
我都係小學之後先變少喊咗
下晝會更新 得閒唞緊時都可以睇下
有時候都會諗好多以前嗰種簡單快樂,不過人總要向前望

珍惜過去,努力未來
我以前都好想重新嚟過 但一諗到要拔牙就放棄咗
就黎甩但又未甩到嗰時真係好煎熬
我忍著眼淚,嘟著嘴說:「對唔住......」( 責任感 + 2)

而當我說出這句話時,眼淚卻還是掉下來了,而且還是大哭著。

「媽咪會擔心㗎!你下次要聽話呀~」這時,鋼琴老師的聲音也傳到了我的耳邊。

「哎呀,比老師見到你喊喇,真係醜怪!」媽媽的話帶著幾下笑聲,卻也止不住我的大哭。

後來,媽媽把我帶到麥當勞去了,我的心情漸漸平復,而當我吃了第一口新地筒後,我的笑容又再次出現了。

// 兩個半一杯的新地筒,有時候還會夾雜著彩虹新地筒的味道,時或朱古力味、時或士多啤梨味......那時候,手上有著新地筒就時最大的小確幸 //

【 性格系統 】

連燈 已解鎖 責任感 性格特質,於 責任感 中有三環:

(1)顧及別人需要、(2)不推卸責任、(3)勇於認錯

存夠 責任感 性格 5 分即可解鎖該性格的其中一環。
樓豬我返嚟喇
暫時得兩分,要繼續努力
好快更新
暑假漸漸過了一半,媽媽前幾天開始叫我每天練琴兩小時,但我每一次練了一會兒就坐立不安,都是要她出動到藤條才我才一聲不吭地彈著琴。

到了今天,我又再一次的忍不住了,當我站了起來,凝望著媽媽手中的藤條時,我這一次沒有先坐下,而是跟媽媽說:「我想行下街......」

「你練完琴,我就會帶你出街㗎喇~」媽媽說。

這時我想起媽媽有時候也是這樣說,但結果我都沒能到街上去,這一次,我決定——

A —— 還是聽話

B —— 搖頭拒絕繼續練琴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞