【互動故】模擬人生

1001 回覆
76 Like 11 Dislike
我都係但我大你一歲
細個冇咗朋友會好唔開心揀C
巴打間小學都咁好
唔怕生錯命
A冇分別 似係樓豬俾藉口自己
B俾月鵝串返
C似小朋友

C啦
咁遲截係咪良心有愧原來隨便錯手可毀了人一世
話唔定如果細個冇俾人杯葛 越娥就唔會奶共
A 唔鐘意條女
我原本以一留言取決情節係因為我見當時可能大家都忙緊留言速度比較慢,所以為免更新太慢而取決一個留言。

但之後我見有好多意見分歧,我又唔想比大家一種「嗰段時間好忙睇唔到然後再睇翻時情節就成個翻轉」嘅感覺,所以就開咗投票時間,比多啲人決定情節囉
我原本以一留言取決情節係因為我見當時可能大家都忙緊留言速度比較慢,所以為免更新太慢而取決一個留言。

但之後我見有好多意見分歧,我又唔想比大家一種「嗰段時間好忙睇唔到然後再睇翻時情節就成個翻轉」嘅感覺,所以就開咗投票時間,比多啲人決定情節囉
G持樓豬
多謝!

btw今晚放工翻屋企就打,

十點半準時連載!
十點半準時睇

支持樓主
G持樓豬
個故同埋啲反應都好正 笑中帶淚
DSE都未考完就咁快返工
仲有半個鐘
多謝 白花油 巴打支持
多謝 犯賤專家 巴打G持~~~
感激你咁鍾意呢個故事!
DSE都未考完就咁快返工

因為得翻一科 ORAL,空閒時間比較多,於是就想出去做下兼職當磨練下自己~!🔥

同埋都可以比多啲靈感自己嘅,經歷多啲先可以寫到好故事~
我低頭看了一眼自己那還剩下最後兩塊朱古力曲奇餅的食物盒,於是決定拿起一塊,悄悄地放到了悅娥原封不動的食物盒上。

我每次吃甜食都會格外開心......希望,悅娥的臉上也能揚起笑容吧......

劉老師今天為我們編排了全新的座位和分組,我來到了「蘋果組」。我和悅娥還是分到同一組上,而振鷹則在旁邊的「香蕉組」。

又到了甄選組長的環節,我率先主動舉手,而其他二人,包括一個叫梓賢的男生和子晴的女孩都緊接著舉手了。

我的視線,自然地落在了默不作聲的悅娥身上。

只見悅娥木無表情,目光定在了桌子上、嘴巴也緊抿著。

她還是很傷心吧......

// 原來這個世界上有種關係,儘管感情已經不如從前,卻還是會關心著彼此。 //

面對這樣的情況,我決定——

A —— 靜待機會跟她對話並安慰她

B —— 想起悅娥跟自己說絕交一事,還是不要多管閒事了
A
我要溝子晴
BTW 三票決定情節!
A
a
「連燈同梓......你哋之......過組長喇啵,不如讓個機......晴~?」老師的聲音傳到耳邊,但目光一直定在悅娥身上的我卻沒有聽得多清楚。

我望向劉老師並點了點頭,然後又低著頭沉思起來了。

大雄一直被胖虎欺負時,很多時候都是哭著去找多啦 A 夢的......

悅娥被其他同學這樣欺負,一定也會傷心的......

只是,我不像多啦 A 夢有個百寶袋去幫悅娥,所以......還是先等個機會才嘗試跟她對話吧......

小休時間過後,又到了遊戲的時間。

正當我準備站起來離開班房的時候,卻發現悅娥還坐在座位上沒有打算離去。

平日她都會跟我一起去玩遊戲的......今天的她選擇留在教室了嗎......

此刻我決定——

A —— 留在教室也不能做些什麼,還是去玩一下好玩的遊戲吧

B —— 留在教室裡,陪一陪悅娥也好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞