[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
https://www.sedaily.com/NewsView/1VHQHHVFER/GD01
LG果然之前一堆NanoIPS機種似乎因為質量問題,
可能為了加強質量, 結果最後供應短缺.

不過這篇文章提及到這部分

還存在與“無閃爍”功能相關的爭議。此功能通過消除LCD監視器上的背光閃爍來減輕眼睛疲勞,但尚未應用於當前產品。然而,由於官方規範的內容無意中移入和移出,因此存在混淆。LG電子的一位官員表示,“我們計劃在本月晚些時候通過軟件更新提供額外的無閃爍選項。”

有可能32UL950能透過韌體更新, 拿到完全的不閃屏?
34WK95U也許也有可能吧

LG的韌體更新好像都是要靠那個OnScreen Control韌體,
還要連結USB線到電腦才可以進行就是了

用用下部機去左沖涼,返黎個mon就好似幅圖咁全白色,重新開機都一樣,試過拔左條hdmi再插都一樣
壞mon 定壞卡?
換mon試啦
1000~1500筆直,文書處理,巴打們推薦咩Mon呀?
27uk 不能更新firmware 有問題都解決不了
ET322QK
係咪因為VA 先咁平?
睇你地個網
4K最划算 果到
隻隻大過27都係差唔多VA 面
但睇埋你地D資料 VA 打唔好
之後再搵下市面既4K 32 果D IPS
都要成萬
32吋 4k ips 通常都有廣色域
ips+廣色域成本高
唔過萬咪u3219q
岩岩插底版用on broadway display都一樣白晒
睇黎真係壞mon
壞卡都起碼有張2070可以即刻換
壞mon起碼要星期六先得閒去買
AD27QD有冇現貨?
打去訂貨
想問下巴打
2K 144hz 黎講
AG273QC 會唔會係好選擇
要訂?咁咪有排冇電腦用
佢星期六先得閒
打去問訂定星期六拎
咪唔洗去到搵
原來係咁
仲以為訂貨係指一頭半個月先有貨到
C27HG70應好點
用緊c27hg70 幾滿意
想買隻 2k 144hz 3k 筆直

AOC272QCX
ACER XG270HU
ACER XB271HU
ASUS MG279Q

顯卡用緊GIGA 1070TI 可能遲啲玩SLI
唔知名位巴打有咩推介?
香港有得買?上網搵唔到價錢 諗住去tb了

btw, PG279Q 呢...
優: G-SYNC
缺: 得DP 1.2, 佢HDMI得60HZ咁即係唔係2.0版黎, 無HDR...
就係得"應該", 無肯定答案(實際用家開箱心得)
我上面咪講左岩岩返左貨...狗沖左落去買
ACER XB271HU
3千筆直....????
早排 中央甜 賣4988hkd
京東2799人仔
新強38xx hkd
美馬都好似3千幾有交易
可以參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞