[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
諗住今晚入手2K 144芒-AOC AG272QCX(利申,我係電腦白痴)
想問幾個白痴問題
1.DISPLAY用緊1060
可能最多玩LOL,多數打機主要係3a大作 最好係咪換2手1080ti
(筆直4k-4k5左右)

2.如果我打機用返fhd打係咪會矇?(本身呢個芒係qhd)
3.承2,如果睇utube d片係得fhd,2k芒係咪都會矇?
想問下各位巴打27” mon有冇推介,
筆直$3000以下,用途就打機 (競技類)
小弟就睇中依2款

咁多位有冇其他更好既推介
想問下
如果我部laptop最盡只係開到1980x1080
內置顯示卡係intel 620
買2k mon 係咪冇幫助?
有冇人用緊aorus ad27qd
對asus 新個部 pq22uc 好有興趣,帶得出街嘅4k oled hdr 10 dolby vision mon
原來無 dv
同樣27” mon 1080p IPS 定係 2k va 好?
想知ips定2k邊樣會有用d。當然我知最好緊係2k ips…
巴打們 而家入手cf791 ok嗎? 主要睇戲 少打機
呢個價位有冇話揀第隻比較好
感激幫忙
4k 32吋有咩介紹 唔洗144
但諗緊要唔要埋曲好
點解開唔到free-sync,有用原裝dp線
https://www.displayspecifications.com/en/model/ac8f35f
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=350&t=5771332
MX27UQ也發生這種情況了呢.. 這塊也是LG面板的
簡直LG很多都有奇怪的狀況 更新的UL不知道有變好嗎
新手請問gpu 1660ti 行到 1080p 144hz嗎?定係用返 60hz
budget ~2k, 巴打有冇推介
岩岩試過OUTPUT去另一隻MON都係咁
係咪應該DISPLAY CARD有問題
想買個mon用2060打144hz csgo, 睇完第一頁睇中左呢幾個, 唔知邊個好
ViewSonic XG2402
LG 24GM79G
AOC G2460PF
ASUS MG248Q (R)
我prefer唔買aoc. 想知邊個好D, 同埋mg248q 有冇r有咩唔同 同埋以前好鐘意XL2411 好似呢到冇乜人用...
ips面板只能選友達跟松下嗎
想搵個32"-34" mon 襯macbook pro做嘢用
諗緊32" 4k定係 34" 21:9 2k會方便d
前者好似都係dell u3219q
後者大家有咩推介呢?
咩咭
咩MOON
HDMI2.1 幾時有
原來係要關左個減少輸滯後先開到
請問下巴打幾錢同邊到入手
用成點 有咩評語?想下星期買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞