[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我嗰時買x27 13000包郵,宜家全部都好貴
老老實實 1080p同2k係咪分別唔大?
1080p都已經有1920x1080 2k得2048x1080
2k大眾通常係指2560x1440
有冇巴打可以推薦22吋mon budget 2000內 打fps game同文書
22吋mon,我覺得你唔係特意要買EIZO嘅話,你只要避到TN就求其執都得
打fps
22' 都冇咩野揀
想買24架 電腦枱細到仆街
btw唔該巴打們
咁rtx2060玩唔玩到2k 144hz
越追求高解像度就越係搵唔到細呎吋嘅mon,就好似而家嘅20吋以下mon絕晒跡咁
不過自從ASUS嘅OLED mon出現之後我有預感同希望,我五六年後再換mon嗰陣一定會買OLED mon
利申:而家用緊22吋Philips IPS mon,上網research之後尋日落訂買AOC AG273QCX
8K內有無21:9 mon推薦
主要想用黎剪片 打機
睇中左AW3418DW有無D咩大伏?
降低特效換fps
最近終於入手了U2718Q
想問一下有辦法可以把螢幕的色彩校正得跟iPad差不多嗎?
想換2060
應該玩到全特效60fps 2k?
但係如果玩4k就要較低
咁到底係低特效4k正啲定全特效2k正啲?
要求要有50~60fps
因為見好多uk600都出事
Ul系列無乜人講咁
Very low大約60-70fps
咁既過玩返1080p144全開好過啦
定low
唔太記得
唔玩fps game
玩開單機大作game多
所以有60fps就夠

想知部電視咁樣,係接收有問題定成部壞左
岩先睇睇下電視就變左咁
求巴打解答
ul新款 仲要觀察 希望有改善
想問下24吋或者27吋mon
主要用途autocad revit naviswork同埋打機
有冇好mon推薦?
咁好啦
都無乜款揀
Pudh
想請教下
用緊I7 4770 + GTX 1070
想買24吋1080P 144hz Mon, 睇中三叔LC24FG73F同MSI MAG241C
如果唔用G-Sync Mon會唔會有問題?
2千內
LG 32ML660M
LG29WK600
呢2隻會揀邊隻
同埋有無其他推薦
冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞