[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
得27UL500啱你budget
點解呢隻款特別抵?
貴少少有無咩推薦/有咩分別?
因為係基本入門款
再上就要過$4000

或者
上去睇

分别當然係mon質素,控光等等

Link for reference
我諗我budget只夠買2K,
岩岩上LG個網睇發現個價位都幾大差別
4K LG 34WK95C 成8千幾
2K LG 34WK500 就3千幾
當然知道除左4K 2K分別外仲有其他差別
但想問問如果剪片用有冇其他牌子 BRAND推介 抵玩
https://www.viewsonic.com.cn/products/lcd/VX2780-4K-HD.php
點睇viewsonic呢隻vx2780-4k-hd
呢隻搵過哂得大陸有
2-3K黎講D spec真係好吸引
呢個價位 個hdr應該都係假架喇?

想問呢隻好唔好
我見黃金賣緊2100
色水
最後買咗LG UC3488
??
邊有2k 拉闊咗其實得1080p咁上下
newegg LG 34UC88 有平 可以望望
好的 我睇睇 謝謝你
其他巴打仲有冇推介
修正下, CG3145反應速度, BM270的INPUT LAG似乎不理想
這兩款從那清單砍掉.

想知香港有冇差唔多spec既
人仔做緊2488 貴一千內都可以接受到
主要想要27" 4k ips hdr(假好過冇?)
香港差唔多就LG 27UL500
144hz 玩PS4會唔會lag
唔係ps4pro
呢隻睇過
色爭D 不過唔緊要
最重要係佢條邊 因為我想dual mon
我本身個mon用緊dell u2417h 薄邊黎
27UL500對我黎講太粗邊
再上既薄邊已經係27UL600 HKD $4750
有其他推介嗎
最近入手左AOC G2590PX
144 hz 玩得幾順同埋隻色水唔差
但玩左幾日見到左上角起格 摸左幾下就出現爆MON既情況
保養唔包 過左七日
之後朋友推介隻BENQ XL2411P
隻色好似出出地事
應唔應該再入返隻 G2590PX 玩
電腦螢幕忽然有橫紋 會係咩問題 有無方法搞?
電話好難影到 一條一條卡啦卡啦咁 thanks!
新手上路,目前係ACER P193W,想換個大少少既MON
想知枱深60CM既話
LG 29WK600 (21:9) 同LG 27UL500 邊個好D
淨係sync唔同 pg279q已經貴兩千
好奇一問
個mon平幾多%你哋先會選擇係Newegg/amazon/taobao/jd買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞