[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
新手想買mon 上次行腦場比sales sale aoc c27g1 自己電腦用緊r1600 1060 6g
自己平時都係lol pubg 同睇片多
桌深50cm
budget 2500咁上下
想要返1080p 27吋~24吋嘅曲面
想問下師兄有無伏同埋有無更好選擇
無伏,1080p曲mon都係呢堆,自己出去睇實物比較
27": Samsung C27FG73 / MSI MAG271C / AOC C27G1
24": Samsung C24FG73 / MSI MAG241C / AOC C24G1
唔該哂師兄
另外想問下1060 6g 推唔推得喐2k 144
之前買左隻BENQ GW2470 用得幾好
諗住買多隻, 發覺原來有新MODEL GW2480
想問下係咪有新買新?
唔該大
唔得
筆直$2K左右想買個2K MON
要執相係咪揀100%sRGB就得?
暫時睇中Dell U2515H

有冇其他好推介
全低90 r6
同呢位巴打要求差唔多
70%睇netflix youtube其餘時間都係lol 刺客教條etc
24" non曲面仲有冇其他推介
2516D
現存最強遊戲螢幕了 體驗很不錯嗎?
厲害 還要繼續撐下去唷 不知道香港LG效率如何
台灣的話通常效率都不高吧
5個工作天好像是正常水準

http://www.tftcentral.co.uk/blog/aoc-u32u1-announced-designed-by-studio-f-a-porsche/

TFTcentral提到了一款U32U1
看來規格跟PA329C一樣, 4K IPS + HDR600
又是保時捷設計的就是了
想問有冇21:9 + 4K架...
2K 唔上唔落
你想要3840x1600個種 定5120x2160個種假5k
4k 27” ips

Acer VG270k
LG 27mu67
Dell P2715Q

三選一 買邊隻好?
BenQ隻PD3220U好似已經有實貨到用家手
呢款可能好過晒成堆31.5" IPS
BenQ香港行貨食水深唔深?
PHILIPS 276E8VJSB係咪香港冇?
見台仔大推,又平
想搵4K 用黎駁PS4 PRO
Dell個售後撚狗就有
一壞就換極都係有問題
Lg又話 售後差 dell以架又差點搞~
Lg反而冇咩野
壞左就換完冇問題
三千樓下
主要用黎打機,睇波
dual mon張枱只能夠放多個24吋mon
師兄們有咩推介
27吋 fhd ips 響應時間最慢5ms 盡平 求推介
21:9 2K係3440x1440,咁4K應該就係5120x2160, 比16:9 4K再多出接近300萬個pixel, 目前得LG 34WK95U一個model, 打機既話2080Ti都推唔掂
好難諗咁
想玩21:9
但又想要4k
1600 係咩解像 4k 唔係2160咩
我見21:9多數得2k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞