[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
沒事 看懂了
轉完去setting搵亮度?
咁我知了
以為係set mon光暗而已
會set到埋hdr真係唔知
我本來想換PG27UQ/X27 但是外國保修好像不太可行
27UK600換EW3270U 這種VA廣色域 好像也有不錯的提升?
又轉軚
而加膠爸叫我換埋27uq
我隻27uk600一年喇喎
你副mon轉27uq?
Ul600
膠爸叫我換埋主
我塞左兩張2080ti sli啦
但好熱又夏天加上玩既驚唔支援
先唔想換
上水開冷氣搞掂
屌你兩個
打爆佢咪唔洗再換
price.com 冇就未必有
聽聞新一批cf791同cj791好似冇乜分別
CJ791 有thunderbolt 3
好爽 同60hz真係差好遠 感覺好順滑 我冇超頻 行144 但我略嫌佢原廠設定太光 我之後都要較一較
各位巴打好

我部電腦而加用緊7700+2070,Mon就用緊XL2411
嚟緊想換隻曲面mon,隻舊mon會做副mon

自己對rgb比較情有獨鐘
我大概係
50%睇Netflix同4仔
30%打機
20%工作

所以暫時睇中
XG32VQR (呢隻冇乜見到大家comment,但比較fit我budget)
PG27VQ(少over budget,但見有G Sync 仲要IPS Mon)

另外仲見有巴打推BenQ同三叔32吋,我屋企電視用緊三叔QLed(Quantom Dot), 但味精好似好重,所以想問下電腦mon有冇呢個問題

同埋好煩惱16比9定21比9,想問下Netflix啲片多唔多21比9,另外最難嘅選擇當然係VA TN同IPS...

Budget最好5000樓下,如果真係有啲好正嘅over啲唔過7k都ok

麻煩晒各位巴絲打
當然夠預算還是直上PG27UQ/X27才好嘍

EW3270U缺點就是亮度有點不夠, 可能只有270~280左右
ET322QKC/32UL750/CG32UQ/326M6VJRMB
這幾款HDR600還是會更理想吧 要等上市就對了
比較舊的328P6VUBREB似乎香港也許找的到?
但可能表現比較差吧.

拿得出來錢當然還是FALD好就是了.
等個PG35VQ/X35/AG353UCG也好,
或者PA32UCX/PA27UCX/CM7321K
PA32UCX/PA27UCX
我猜會像PG35VQ 這樣拖超久
唔記得 今晚返去再睇一睇 10點再覆你
想問下巴打們 PG279Q 有幾多年保
2016買 最近發現有兩點死點
1500$ 以下, philips 241e9 買唔買得過阿!
好多年冇買philips野好驚
突然有死點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞