[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有啲野都想問
插頭果啲係咪一定係2腳
我想問巴打24吋以內有咩2K MON好推介?我已放棄買4K MON
? EW277HDR跟X27還是差距很大吧
就頂多看FHD影片玩玩PS4還不錯這樣而已
不太玩遊戲的前提下, 還不錯的平價產品

台灣現在X27大概15000左右,
所以大概貴了5000港幣, 台灣X27其實價錢真的還算不錯了
為啥要等一個月就是了, 沒有現貨唷
黃金$3500
27" 2K 144HZ IPS 抵玩
MAG271C跟C27FG73FQC(LC27FG73FQCXXK)
香港都有賣唷
香港還有278M6QJEB吧
https://sites.google.com/view/twmonitors/相關知識/價格分析/分析結論
https://sites.google.com/view/twmonitors/相關知識/價格分析/國際價格對照

我之前花了整整三天, 算了10個國家301款螢幕並沒有吧
香港LG/VIEWSONIC/DELL/BENQ應該是比台灣便宜的
就部分型號比台灣貴就是了. 台灣的LG跟DELL超貴, 跟香港整個相反.
巴打係就咁集運落黎定順豐?
我冇咩買過淘寶
total幾錢
諗緊如果買有冇得加錢俾個賣家順豐直送香港
好似安全D
有得揀順豐快遞 我睇之前果個po好似150運費
google vx3479 lihkg
X27沒有現貨 香港代理本來好像沒要引進
有要可能怕香港市場太小 不好賣吧
X27沒有現貨 香港代理本來好像沒要引進
可能怕香港市場太小 不好賣吧
台灣嘅唔清楚
但係同中國比就一定貴好多
之前睇中左幾隻27~34吋moon都係貴幾十個%
而且大陸網頁成日有特價 平起上黎真係好撚平
我想問
vx3479 vs 34wk650
如果係各位巴打你地會點揀
我好多時睇戲 同 做野
打機另外mon
1440p vs 1080p
34" 1080p我肉眼睇會覺得好濛
本身用緊27”. 1080p
上左27” 2k 144hz
發覺睇返27” 1080p 好大粒
買左新mon
想問下rec 709, smpte-c 兩隻mode邊隻好
平時睇戲多
對眼會進化
即係vx3479好d?
21:9 剪片用有咩mon推介?
我最近想搵個mon有4K hdr for ps4 pro用
主要都係打機/睇Netflix
見到LG 27UL500-w 27inch UHD好似唔錯
Amazon包埋郵都係326usd
想上黎請教下意見
1080?
2k?
4k?
黃金都係3000內
差幾百唔好搏
係香港買啦
Btw你budget幾多先
都係三千樓下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞