[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下AOC隻G2590FX我係GeForce個官網見個話兼容G-SYNC
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/
但我上AOC官網無講,咁各位巴絲知唔知係有無G-SYNC
你究竟點解想要4k先
純粹想睇4k電影
3840 x 1600就做到對點
想追求越清越好就5120x2160
等再嚴重一點 有3年保養的樣子 不急
有人部32ul950 嚴重陰陽mon
lg 派人上黎睇話正常無問題 無得整
一定5120x2160
4k 21:9同16:9通食 睇字又清
https://www.amazon.de/gp/product/B07H1KPMSX/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
想問下呢個MON 如何
主用文書用. 有時睇片, youtube netflix etc.
打機就應該都係simulation 類 (e.g. simcity), 不過本人極少打機
用PVA panel, 應該係SAMSUNG自家技術, 有咩特別?
想睇FILM 打機 PS4 PRO 咁
咁真係要5120x2160先食到ps4 pro 4k 3840x2160
但市面上點解得LG 一隻21:9 得黎又4K??
BTW GOOGLE 完幾貴下
同睇埋你地個網
4K 最划算係ET322QK
但係咪要外國網買先得
主Ps4 pro就16:9 4k算啦 抵玩好多
其實多數電腦做MAYA 行先 之後打機睇VIDEO
之後先PS4 PRO
因為有部PRO 又唔想開唔到4K咁
有個問題,唔知咁多位大佬幫唔幫到細佬我
我重裝過Win10
set左關mon係15分鐘
但一閂左個mon,佢就會自己著返
呢個係咩玩法
但未洗機之前係無問題
救解答

終於買左
u2718q 不如27ul500好過
想問下各位點睇 AOC AGON AG322FCX
見到樓主D POST 低價高CP都5000起
同我一模一樣,暫時一個月都未惡化
中X田
今日晏就見佢出post 話返左貨就狗沖
不過無demo 睇
lg個設計太柒
仲要款款都一樣樣
係咪冇錢請designer

dell款款個樣都咁老套
彷彿停留係千禧年代
近兩年先叫好少少
有好螢幕就要有好顯示卡才跑得動咩
只能調整畫質到接近最低去換60張以上吧
最少也要有1080TI/2080, 當然2080TI是最好
4K本來就難跑就是了.
https://youtu.be/J1LQX6XMMkk

嗯 之後在弄吧 我看格價網
香港出了這款278M6QJEB是吧
好像是飛利浦版的MAG271CR
這台灣還沒有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞