[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
最好買個Adapters hdmi2.0 to dp
我部AOC U2777PQU都係咁
想買個24吋 144hz 到既mon 筆直大約2000左右(可小爆)做過下功課見到Msi 隻mag214c 唔錯
想問下巴打們仲有冇推介
主要用途係打lol pubg apex 同揼下code
Display card 係 gigabyte gtx 1060 6GB G1 gaming
Mag24c係大陸牌子hkc貼牌moon
1k都唔值
係咪依啲?
咁 aoc c24g1 巴打點睇
呢度起碼有5個係經newegg買pg27uq/x27,全部都冇事

x27持有者,個芒完美係開箱嗰時多左隻美國小強姐
係啊 下次買mon google 下先 費事中伏
想買返隻EW3207U
而家諗住買個1開2 splitter, 唔知work唔work, for ps4 and pc
PG27AQ貴在個g-sync
拎黎玩PS4
PG27AQ 冇HDCP2.2 用Adapters都唔得
PS4可以disable DHCP,大部分game可以玩不過有某d games/apps係唔俾開(Netflix嗰d)
師兄如果我買EW3207u可唔可行..重買計劃
冇HDCP2.2 出到4K咩
可行
又交左學費
巴打我都係Aoc U2777pqu 如果繼續用會點?
師兄想問你邊到買,幾錢 我見法X 有4999
黃金,4850
但我勸諗清楚先買
已經喺newegg訂咗,但放緊假仲未開始ship
推一推
究竟u3219q, u3419w定係lg 34wk95c 會啱用d呢
主要都係睇字同埋excel多
再加netflix
做野應該傾向打直高身好過打橫闊身
16:9已經唔係特別高,21:9直程係扁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞