[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
屌埋你
想換MON 主要用來睇戲 $3000蚊內 有無巴打有推介
我asus帳號有註冊到個moon
但係邊度查詢?
用左3年 最近睇白色野的時候就見到兩點黑了
我打爆哂9900k+2080ti+x27已經冇野可以換
titan rtx
完全冇興趣
https://youtu.be/-XUbnaHq_xI

COMPUTEX 2019 月底要開展了
可能到時候又會有一波新的產品要來展出吧
應該可以稍微期待一下

https://www.computextaipei.com.tw/zh_TW/show/info.html?id=DA8FBCE3223F0550D0636733C6861689
1500 budget 有咩好介紹
唔要ASUS 24吋

呢D整定買過個新嘅好
用咗兩三年
感覺會有PG27UQ/X27的32吋版本
21:9呢
嗯 PG32UQ/X32 應該有機會會放出來
PG35VQ/X35/AG353UCG 應該在現場也看的到

PA32UCX/PA27UCX/CM7321K,
CG437KP, PG65UQ, Y27GQ
這些都有機會在現場出現吧
sorry 一直忙緊 漏光就輕微 完全冇都好難 但接受到 聽聞岩岩出pg279個陣就非常嚴重 而家睇過都唔太大問題 應該改善哂
想買MON
想性價比高, 1K左右, 有無推介?
謝謝!
24吋以內,謝謝!

因為呢個budget隻隻都冇分别
睇啱邊隻就買啦
D人話4K MON, 其實係咪睇戲會特別清D?最平幾錢?
當然會
最平27ul500 $3050
你地點睇27吋 1080p mon?
感覺真係無咁清?
2k用係27吋 mon 係會清過24吋1080p好多?
套戲係4k先會特別清
好主觀
最好去腦場睇實物
我個人覺得27吋 4k/5k先夠
睇1080p好撚濛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞