[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
平時有咩用途?
一個1080,一個4k
都已經好大分别
Ps4用盡都係得30hz
同埋lg機唔關mon事
你覺得aoc ok咪繼續
Btw下次check清楚先走人,同埋有唔對路就上代理整
首先係香港冇得賣的款
其次要平30-40%先考慮
想買 留名等用後感
係,自己要配返三腳
一般用嚟
打機 (魔獸, PTCG, Steam d indie game, 有時r6)
聽歌睇劇(netflix)

求巴打推薦,其他牌子型號都得
Budget幾多?
要唔要144hz,見你會打R6
同埋電腦咩spec,驚你推唔到1080 144hz 全開
依家用緊Smasung C24FG73 做主mon
諗住買多個24吋mon 做電腦雙螢幕同駁落電視盒到睇電視(數碼電視機頂盒)
巴打們有冇咩推薦 budget $1200樓下
唔要曲mon因為有時唔係對正咁望
Thanks
有冇人睇曲面mon會覺得變型

個畫面咁樣,個螢幕會上下郁其實係咩事,係咪已經無得救
唔會,用緊32吋曲mon
27UK600 紅角 今日換咗panel
暫時解決紅角 但變咗陰陽mon 左紅右綠
我個人永久blacklist LG MON/LG PANEL
賣SAMSUNG 27吋 MON C27FG73
CURVE面靚MON打機睇戲一流
因搬屋無位放DESKTOP故放
0光點0死點
行貨保養到2020年11月
詳細SPEC可參考
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/204c2241d
有意請TG
http://t.me/CRMKTBA
師兄放幾多?
嗯 所以不是換良品, 而是拆開後換面板唷?
不太喜歡這種動內部的修法就是了, 較破壞完美性.
陰陽屏就運氣成分很大了
不知道LG的紅角到底原因是啥就是了,
感覺很多批都出了這種壽命問題, 的確是不應該
對,是拆開後換面板
陰陽屏直接不受保
只好買新螢幕了
想換2k 144hz 27吋 IPS Freesync,宜家牙石MG279Q 做緊3499制吾制得過?不過已經係4年前既product重要裝破解drive Freesync先可以上到144,見acer xv272up腦場得comdex有,琴日睇sell緊$3880,定係等電腦節睇下技姦ad27qd有無discount先算
早排先見d巴打話買左acer果隻3200左右
家下貴左咁多
有冇相睇下?
師傅直接話陰陽屏不受保?
想問下平平地買個MON 玩下,多數睇片,聽歌,得閒打下LOL,CSGO
岩岩出黃金睇過,好多人推薦vg248qe 想問下好唔好?
陰陽mon不受保

mon亮度70%
相機1/250 sec. f/1.5 4.3 mm ISO100
27in HDR 用黎玩ps4 多 求推薦!
無限budget: PG27UQ/X27
抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞