[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
冇計 香港16:9 27吋 ips 4k起碼都要$4k起跳
要埋hdr仲貴
$3k 打錯
d人成日用7日包退,試完就彈,特別係班超頻狗,唔好超就退,好多都番賣咪叫二手東
全新但冇盒 $5400 有冇興?
新買咗AG273QCX先感受到香港唔係好歡迎DisplayPort呢樣嘢
出面都係HDMI 2.0線多過DP1.2線,DP1.4線簡直係稀有品種嚟,跟機條線仲要係DP1.2線
dp1.4好似冇乜廠出,淘寶都係得幾間

btw你2k洗鬼買1.4
明白晒 咁好似淘寶好d
二手就太貴 sor
Mon有1.4,張咭又有1.4,唔通條線唔買1.4咩
而家最怕係跟機條線個Pin 20原來係通嘅就仆街,但係我唔見咗個萬用電錶我試唔到

今日行過黃金,本來一心係想幫砌新機的料拎啲報價,點知行行下又見到啲新mon。

想問問各位巴打對依兩款有咩評價?舊mon都係用緊AOC

心動想買27” 曲mom 現場睇色睇畫質幾好丁,但要成$2800 有啲難突破心理關口
e個價應該係 free sync ?
想平咪tb/jd
What?? C27G1 = 2799, C24G1 = 2199????
好貴唷.. 台灣 C27G1 = 1852, C24G1 = 1445

這樣 MSI MAG241C/MAG271C, 或 三星 CFG73系列
可能比較划算的機會存在吧

香港真的開賣EW277HDR了耶
1780.... 價錢也很好耶... 台灣要1940..

記得check出廠日期
終於有了
反而我想要的x27跟PG27UQ超貴
X27要訂貨19999港幣+等一個月
BM270完全沒有開賣
香港買moon普遍貴30-40%
tb野點check
呢排都留意緊呢隻
newegg又冇咩平
諗住橫掂都冇保
是但買隻玩下都好

呢隻ASUS MG279Q 點睇
3670抵唔抵玩
差唔多價位有有其實好介紹
但無理由我在台灣搬隻mon 翻黎 或者再望下其他牌子 ,因為用左AOC都緊七到八年,當初貪佢幼邊框
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞