[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
準備買另外一部新機
買dell mon最正打去sales 問又平加幾舊又多幾年保養
顏色方面個人覺得比我用緊隻UD58較好,而且又可以開到free sync/Gsync, Speaker 我長時間都係用電腦speaker所以唔多開
請問大家,2k mon,心儀選擇2個
1. BenQ ex 3203R
2. Samsung c32hg70

價錢相約的話,你地會選擇邊個? 2個都有hdr 玩下
benq有BI+
samsung有quantom dots

thx
想買dell u2718q嘅小心啲,我17年10月買到而家就出事了

而家準備喺newegg買pg27uq,但真係好鬼驚有事,但港行個價貴成皮嘢,做乜撚嘢事
😂😂😂恐怖
DELL U2718Q (中標)
LG 27UK600 (中標)
LG 27UD68 (中標)
VIEWSONIC VP3268 (中標)
ASUS MX27UQ (中標)
EIZO EV2785 (中標)

現在看到這些產品都有類似的邊角變色案例
看起來是LG面板有奇怪的壽命問題沒錯了
C32HG70是PWM調光, 95%亮度以下就閃爍, 到今天應該都沒變.
https://youtu.be/yTPYXztH1F0
Benq果款我都有留意
但香港有行貨?
見官網冇資料
但呢個係格價網
資料不能作準
想要20-24" Freesync Mon,最好有高色域,IPS or VA皆可,唔通得Samsung LC24FG73FQCXXK可以揀?
You can make a phone call to confirm.
黑洞mon
最近睇緊mon, 啱啱miss 左德馬399 個價
講緊benq 3203
發生意外?
不好意思 請問目前LG 34GK950G 有問題嗎?換了NANO IPS還會有問題產生嗎?還是推出時間太短還沒浮現問題。。
mon其實係咪有新買新
mg279q ad27dq兩隻簡就簡新個隻?
好像還沒看到吧 但其實沒啥差吧
有保固原廠都會換新機器or新面板
問題只會發生在沒有保固的情況下吧
打去問/email 好快覆

之前想買部dell 24 S2417DG 打去問 話已經停產唔再出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞