[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#25

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
開心使用中 但係個人唔太鐘意用佢個sensor
遲下會砌過部電腦 想問下有咩moon 雙hdmi 有speaker 曲moon 會打機 打ps4 睇片
4k hdr 要有埋內置喇叭係咪得lg ul850
有無用家用過
7250 中央田
買左唔夠1星期,so fa so good
畫質好靚,未見有漏光
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=350&t=5772667
天哪........................................
連EV2785都中了..... 這塊標1300:1對比度..
應該也是LG的.... 唉 LG到底是什麼地方錯了...
這個問題錯的很大呢... 松下太貴了沒啥人能挑..
畫質上應該的確LG比友達好些吧..

EIZO從頭到尾幾乎都只採用LG IPS..
唯一一次用友達是FS2735那台而已
連EIZO機器都能碰上這問題真的有扯.. 雖然是EV系列吧
CG/CS不知道有案例嗎.. 真好奇到底是啥元件出了壽命問題
想問吓LG 43UD79有無伏? (search過知道邊框內側有黑影問題)
突然發現LG前年出既大mon竟然啱我要求(studio放角落,全team人望住開會不過平時拉落黎用)
43" - 真係好夠大
IPS大角度viewing angle
可分割畫面 - 十分有用,有4個source可以同時出
I/O充足 - HDMI都四個
仲要有個remote遙控
當時新出我仲批評佢不比中價TV好,點知衣家俾我踩中佢設計出黎個use case,色域同埋HDR呢個情況可以不強求,呢款真係好似好啱用
咁如果想LG 34GK950G係未就唔好諗
無local dimming
嚴格上唔算HDR
eizo 不是也有用松下的嗎
新款nano-ips 唔知有無事
凜絲有乜款介紹
又係你條撚樣
X27/PG27UQ/BM270

要求唔高用返ul850都得
有無巴打已經買咗 網上全部都打手文
btw巴打知唔知price上面呢間賣平10%可唔可靠
笑咗
當然有阿 松下現在有8款左右的樣子吧
最便宜是S2133的樣子 那是在說平價的部分就是了
FS2735用過一次友達 EV3237用過一次三星吧
剩下的應該就都是LG了吧
EIZO專挑LG想必應該是有原因的
香港找的到436M6VBPAB買嗎?
43UD79 可能就普普吧. 去找好電視買還比較划算的機會蠻大的.
436M6VBPAB 是款很強的螢幕就是了.
同890好似冇分別
Btw
做副月球掉個最高階俾我
凜絲ho ball
咪笑住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞