澳洲移民 你問我答 (7)

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
遲啲單身有分加,咁整體分數係咪會再升10分
大家一齊加 = 無加 ?
配偶英文考試要general 定 Academic?
想問Vic係咪照比擔保OT master graduates行189?
會唔價難左?
VIC擔保就係190,而唔係189了。

暫時都仲可以。無聽講話難左,60+5好似都仲OK。
都可以。無規定。
是的,其實個配偶新加分主要係隔走無用既另一半。
佢會點check你真係分開左?
細佬 係Melbourne 讀梗bachelor of public relation 23歳 如果去Tasmania讀master 我會有咩科可以選擇 或者咩科可以最容易 留底 🤦🏻‍♂️
同我之前爬文 巴打 好似係agent 可吾可以幫手搞application 🙈
最快移民方法
幾歲過去?
巴打自己點移民? 英文水平?
考慮下 Master of Social Work at University of Tasmania.
http://www.utas.edu.au/courses/cale/courses/r7n-master-of-social-work

可以搞。
我建議戈幾個都係最好自己開車去,自由D唔使跟團,兼且可以貼地D。

當然都要考慮番駕駛能力啦,講緊下下都要開 > 1個鐘。
有錢就3千萬走投資移民。

無錢就靠樣走配偶擔保。

有適合既學歷工作經驗同IELTS 4個7英文水平就試下技術移民。

咩都無既話就留番係香港罷啦。
19歲過黎開始讀大學,Accounting & Finance 畢業,6年前考到4個8留低。
有冇aussie accent? Grad job做咩?大學既時候同咩人玩?
巴打你審犯咁審喎
想了解下留得低既人既背景同能力 我冇禮貌我仆街
討論區係有言論同發問既自由既,以後各位注意下就相安無事。
無咩local accent,學唔黎。

一畢業就做移民做到依家,btw我開始時係做投資移民,所以同其他做開技術/留學移民起點不太一樣。

咩人都有,local/ABC/non-local Asian/大陸人都有。不過都係毒係屋企/part-time多,本身唔係話十分鐘意hangout。
咁巴打你都係少數唔係去數鳩毛既留學生既留學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞