澳洲移民 你問我答 (7)

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
但係我試過可以用呢個理由預約喎。你試下book appointment?
難,因為無local經驗。
當然有,第一要求就係擔保公司同申請人背景相關。

唔係隨便一間公司就可以擔保,仲有好多factors例如公司營業狀況,有無其他同等本地員工,是否有真實勞工需求等等。
點先可以由0開始有local經驗?
好呀我試下問下
BTW 我想問下你係幾耐之前試過?
你要搞清楚簽證要求同搵工要求。

以我所知澳洲公司都係只請有本地經驗既graduate。

Visa sponsorship則要求申請人有最少2年post graduate相關工作經驗。

綜合上黎既意思就係雇主擔保簽證唔係設計比海外畢業生。
如果真係申請唔到Graduate visa或者training visa既話,意思其實即係政策已經「西」走左佢,因為佢既背景學歷唔係澳洲最需要既移民。

建議上master改讀social work啦,真係有心移民既話。
其實我未真係預約過,因為係我既客人既話我就certify左啦。

我意思係我岩岩試過個link係可以make appointment,但係我無真係actually click make appointment。
但係至少有個可以移民既occupation,唔換既話連一絲機會都無。
Submit nomination or visa application?
Visa要好耐
我submitted兩個月都冇聲氣
我會係下年年尾讀完bachelor of nursing degree
我係係Vic regional area讀既 畢業21歲
PTE全部有79 敢我其實用vic state 既190大唔大機會移到民定係要點樣?
Youth Worker 可以比 NT/TAS/SA 擔保,你叫佢睇下自己首先可否通過職業評估,然後睇下呢三個州既州擔保條件。

無記錯都係要申請人先去擔保州做野/job offer先可以。
你應該坐底65分,攞190應該問題不大。
我想問維洲政府點樣揀190 candidates ?我驚D人坐底已經好高分 會好多競爭 同埋聽人講護士 都至少要有75分先可以移民 係咪真?
暫時維州都未係高分行先,都仲係先到先得。你講到明年年底就難講了。

你聽講既唔係190而係189-獨立技術移民,依家係必須75分或以上先可以收到邀請申請。
我有11年相關工作經驗
由我巴
想問下關於RN的問題

剛遞左AHPRA申請,想問下AHPRA 容唔容易批?
因為自己係本身有first degree 之後nursing school (high dip),然後就直上master,唔知咁樣會否影響AHPRA registration?

唔知由我巴熟唔熟RN AHPRA註冊的事宜?
ok, I'll have a try first, thanks a lot!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞