澳洲移民 你問我答 (7)

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
有錢仔唔洗入呢個post啦
如果你有錢可以一下拎幾千萬投資移民
雇主擔保既話,假設你係freshgrad無任何工作經驗既話,至少要畢業後5年先可以攞到PR。

走技術移民,而又計劃得當英文又最少4個7既話,1-2年內攞到PR應該問題不大。
都可以。
Bachelor 15分+澳洲讀書2年 5分 = 20分
有親戚只能夠話係有advantage,但係根據依家既情況其實幫助不大。親屬擔保一個月先10個名額,除非本身就夠高分如果唔係排到猴年馬月?

Refer番個points table,睇下自己邊到可以加分。

5m依家唔係買債卷,係投資係一個combined investment fund入面。攞到PR就可以攞返5m了。
出面好多非專業又估下估下既posts/groups啦,盡力保持番一個專業公正既地方比大家真正了解澳洲既移民啦。
你要擔心既應該係自己係咪真係夠料移民,而唔係自己搵唔搵到工。

你黎可以黎搵工仲有好大段距離,focus番實際D先。
我估應該夠掛
十年工作經驗
有CPA
三大Grad
IELTS 有8
有親戚係澳洲

同民政署講宣誓? 佢個format 會唔會同ACS 要既format 唔同?

因為我見ACS 份Guideline 話一定要有“ The words Certified True Copy of the Original” ,咁係唔係搵醫生會容易啲搞?

我驚佢reject 我陣間又要再搞多次
考英文雅思
假結婚

仲有冇其他辦法 30萬以下
去nt讀tafe
Ielts有8唔等於全8
10年經驗可能會discount
唔好咁老定
Cpa無助移民架
WHV過黎真結婚。
我以為你指Statutory Declaration,SD既話係都可以。

如果單單certified document既話,就要跟番ACS個wording。
上面第一個方向仲有啲咩改善?
十年工作經驗 唔一定全部認。
有CPA Irrelevant。
三大Grad Irrelevant。
IELTS 有8 有8唔等於全8。唔係全8都無咩幫助。
有親戚係澳洲 有親戚仲要睇番住邊區,唔係實有幫助。

#605.
咁如果喺香港除左搵律師同agent 之外應該可以搵邊個?
(窮窮搵過律師果啲簽要一份份咁計好貴)
Try this.

https://hongkong.china.embassy.gov.au/hkngchinese/SRVAU_Appointment.html

Certifying a copy of a document 正本文件副本核證
我有睇過領事館,但係而家唔得啦
『我們不能提供有關簽證與移民的公證服務』
做開土木工程,有degree但無考牌,想問下多唔多公司肯做visa sponsorship?
僱主擔保無要求?咁澳洲開間公司請人咪可以移民?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞