澳洲移民 你問我答 (7)

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
姐係就算有相關工作經驗都好難過

咁我是但係香港讀個bakery high dip係咪都得

讀完係咪可以跟番上面我point 1)個flow黎行?

唔該巴打!
留意返工作經驗只計有學歷之後
如果做qs 裸分60 queensland sponsor係咪應該ok
1 QLD最近停收技術移民擔保申請;2 就算開,233213 Quantity Surveyor都唔係佢地個list上面。

所以答案係 No。
想問咁有冇邊個state仲擔保qs
NSW,不過你裸分得60我建議你考慮489偏遠地區啦,60+5邀唔到。
記得之前qld都仲有qs係咪take out左
巴打請問一下
我想讀有關event managenent / Tourism 方面, 年紀23歲
都希望讀完唔洗返香港
有無話讀邊個地區既學校 或者再讀啲乜 係可以幫我高啲分?
定呢科唔係咁專業 其實偏遠地區都機會唔大?
麻煩哂
唔該爸打咁如果有70分夠唔夠行189
點解要放棄?
70 QS有機。
去北領地Darwin既CDU讀,NT有event organiser呢個occupation應該適合你。
唔該巴打
因為都會想讀埋個Master
請問除左Darwin CDU仲有無其他比較城市小小既選擇?
Darwin 已經係北領地最大既城市啦。兼且本身Event & Tourism係澳洲就唔係popular,可以提供相關課程既大學就唔多。By the way 岩岩睇左一眼,你想去CDU讀都無相關課程。

一係就考慮Canberra,有University of Canberra既 Bachelor of Event and Tourism Management。 https://www.canberra.edu.au/coursesandunits/course?course_cd=279JA
係澳洲讀緊industrial design 依啲科係咪冇得搞PR

電話影,將就下。
唔係完全唔得,要睇下你係邊個州,有無工作等等。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞