澳洲移民 你問我答 (7)

1001 回覆
42 Like 7 Dislike
兩年制master 似乎最稳陣
想問下讀緊hotel 想去澳洲讀2年master 易唔易移民
啱啱係nsw讀完bachelor of architecture,而家啱啱開始2年master, 係唔係而家考定英文考完就去申請?
同埋想問65份夠唔夠 仲有想問佢architect好似係要考左牌先計?
可以係畢業前半年考,成績係3年有效期。

要70分。移民唔使考牌。
Depends 你 想/可以 讀邊方面 master?
70分?
190 min唔係65分咩?
189係70分。

190 by NSW係可以60+5。
小弟IT 狗黎, 2012 年IVE HD 畢業之後就出黎做野, 早幾年先至開始番去讀個part time degree, 咁當然中間做野就無停過啦
想請問下如果我2020年畢業之後搵ACS 做assessment, 佢計工作經驗係會由我HD果陣開始計 (8年?), 定係會由我拎左degree holder 果一下開始計?

如果係degree 既話, 咁我係唔係要渣住degree holder 做多兩年野佢先至當我有 0 年工作經驗
d人係咪通街路開槍殺人?
我之前做其中一間公司已執苙……經驗會否不獲承認
thxxx 有冇得check返reason? 申請返PR
維州畢業的social work學生可否申請南澳或其他州的州擔保?同埋洗唔洗工作經驗?

唔該晒巴打!
冇呀都係移民姐
但係有分加個啲科 我都冇讀過
最簡單就去NT/Tas讀個2年會計 master 啦。
符合其他州既 interstate 要求就可以,一般都需要申請人係申請前3-6個月已經定居甚至工作係該州先可以(除左NSW無要求)。
當時refused你應該有係個decision record寫明原因。

一係就申請調檔。

你真係有需要既話可以留TG詳聊。
Depends on documentation。
ACS評估會根據你既Diploma是否相關你既IT工作經驗,黎扣5-6年工作經驗,先可以通過評估。
巴打 我想問下 依家我公司幫我搞482簽 調我過Melbourne 而我個職業係medium/long term TSS on list
係咪3年後可以搞186?咁186攞PR要咩條件? 唔該巴打
有工作證明同合約……
不過驚移民局要vertify……間野已不存在
唔該巴打 咁即係最後我可能只係得番2-3年既工作經驗係認可..........

想問下小弟個背景比較雜。Diploma 係讀networking,出黎做野係做developer 果類,會唔會對相關工作經驗果到有影響?
我揾返份refusal decision. 我未用過TG 岩岩down左,要點留ga
有冇種族問題?

睇直播澳洲佬殺人殺到好似打機咁
有無方法留係香港都拎到澳洲pr?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞