『薪火post』BNO 續期資訊(4)

1002 回覆
24 Like 0 Dislike
17/2係香港寄27/2已經收到dhl
快到咁撚樣

非常好
快到咁撚樣

你齊哂野係好快

你10日由寄到收埋野好似係最快記錄
快到咁撚樣

用咩寄過去呢
佢「acknowledge 我收到其他人嘅證件」,「and for this I am sorry.」佢冇承認寄錯野比我囉

又話只係收到我部分文件,暗示有部份可能郵遞中途唔見了。至於收到嘅文件,「we are unable to locate」。

最後話依然唔能夠出護照比我...

因為佢地唔接受我提交嘅資料去confirm我有過BNO passport,而佢地自己嘅record亦未能confirm到我曾經有過,因為咁,所以refund £102.86(但我比左£110.86)。

我已經證明左第一本廁板2002年出,都冇用

其實我覺得佢地而家咁做係好合理

你只係証明到第一本特衰係2002年出同你係第一本特衰出前出過國(有沒証明到?)

呢2者加埋真係唔係必然引申到你一定有BNO....佢真係冇錯

你一口咬定係一定有....咁不如將個問題指返去叫佢地搵physical archive/文件由香港去英國時冇左既問題

其實我都覺得證明到第一本廁板係2002年出,對於HMPO黎講都係證明唔到我有BNO,因為我可以有其他國籍

現在情況有點不利 但係未到絕望既
黃世澤有link: 如何喺英國立法爭取 1997年前未成年 BNO 換領權
可能有點幫助
佢「acknowledge 我收到其他人嘅證件」,「and for this I am sorry.」佢冇承認寄錯野比我囉

又話只係收到我部分文件,暗示有部份可能郵遞中途唔見了。至於收到嘅文件,「we are unable to locate」。

最後話依然唔能夠出護照比我...

因為佢地唔接受我提交嘅資料去confirm我有過BNO passport,而佢地自己嘅record亦未能confirm到我曾經有過,因為咁,所以refund £102.86(但我比左£110.86)。

我已經證明左第一本廁板2002年出,都冇用

其實我覺得佢地而家咁做係好合理

你只係証明到第一本特衰係2002年出同你係第一本特衰出前出過國(有沒証明到?)

呢2者加埋真係唔係必然引申到你一定有BNO....佢真係冇錯

你一口咬定係一定有....咁不如將個問題指返去叫佢地搵physical archive/文件由香港去英國時冇左既問題

其實我都覺得證明到第一本廁板係2002年出,對於HMPO黎講都係證明唔到我有BNO,因為我可以有其他國籍

現在情況有點不利 但係未到絕望既
黃世澤有link: 如何喺英國立法爭取 1997年前未成年 BNO 換領權
可能有點幫助

快到咁撚樣

你齊哂野係好快

我果本要拖到2號先有人收貨
開新 post 先
開新 post 先

https://lihkg.com/thread/137673/page/1

好啦呢個推爆佢先
今日收到bno

恭喜啦...好想要新版

快到咁撚樣

你齊哂野係好快

我果本要拖到2號先有人收貨

真係好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞