『薪火post』BNO 續期資訊(4)

1002 回覆
24 Like 0 Dislike

有啲人從來無屬於自己嘅護照,但係佢哋名同資料寫咗係佢哋老豆或老母嘅護照入面,佢哋呢啲人都係英國國民,日後可以申請自己單獨一本嘅護照。

你已經有一本屬於自己嘅護照,所以你揀NO就得。

頂我揀左no 我應該揀yes
係咪無得改返

你打錯字定睇錯嘢?

因為我爬文每個人都有唔同講法
我最後揀左yes 應該係揀no至岩
咁係咪無得改返

有唔同我呢個講法嘅一定係錯,呢個「包括護照」部份,中英聯合聲明英方備忘錄有寫嘅,得閒可以睇下。

不過唔錯都錯咗,未寄咪夾封信講自己揀錯咗,寄咗嘅咪send封電郵講。

btw 睇doc要仔細啲,呢啲填錯嘢要點做呢啲份doc 係有教嘅,好小事黎架啫。

放棄咗本BNO?

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

Sam不要放棄 計劃下一步吧
最後HMPO應該會比你真誠感動.
終於到Bali
都幾塞車

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

hmpo 回覆話佢冇野錯
我見個complain procedure話,下一步係要搵國會議員

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

我見個complain procedure話,下一步係要搵國會議員

go go go
終於到Bali
都幾塞車

介紹你用grab 呢個app

如果單人可以叫bike

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

SAM巴打印象中用BNO出過香港

但本野已經唔見左

HMPO話佢係BDTC....已經失效

係咁上下
終於到Bali
都幾塞車

介紹你用grab 呢個app

如果單人可以叫bike

Thx

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

兩條路可行
一係放棄 二係做大事

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

兩條路可行
一係放棄 二係做大事

冇國會議員會show我呢個外國人啦
今日朝十點收件
今日朝十點收件

好金好靚
“Are you still recognisable from the photo in your current passport?”
如果E題禁錯左No係咪玩完?
“Are you still recognisable from the photo in your current passport?”
如果E題禁錯左No係咪玩完?

係呀,撕爛本 BNO 揼咗佢啦

又唔係撳錯咗 nuclear launcher 點解會玩完

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

兩條路可行
一係放棄 二係做大事

如果你堅信你係一位BN(O) ,咁你就唔應該叫自己做「外國人」。

但係的確你呢個case要叫郁國會議員幫你做嘢係好困難,市儈啲講一來你唔係選民,幫你係無回報嘅,二來就係你無任何可以支撐你係英國國民嘅文件,呢點我之前講過你搵唔到嘅話真係好惡搞。不過你都未搵又點知佢哋唔幫你,搵啲比較上係左翼啲嘅國會議員睇下佢哋想唔想幫你

放棄咗本BNO?

唔係放棄呀

其實咩事
冇追

兩條路可行
一係放棄 二係做大事

如果你堅信你係一位BN(O) ,咁你就唔應該叫自己做「外國人」。

但係的確你呢個case要叫郁國會議員幫你做嘢係好困難,市儈啲講一來你唔係選民,幫你係無回報嘅,二來就係你無任何可以支撐你係英國國民嘅文件,呢點我之前講過你搵唔到嘅話真係好惡搞。不過你都未搵又點知佢哋唔幫你,搵啲比較上係左翼啲嘅國會議員睇下佢哋想唔想幫你

...英國佬不嬲都視殖民地做外國咖啦,況且...議員應該唔會見都未見過我就launch complain。但如果要見,即係我要飛過去

其實咩事
冇追

兩條路可行
一係放棄 二係做大事

...英國佬不嬲都視殖民地做外國咖啦,況且...議員應該唔會見都未見過我就launch complain。但如果要見,即係我要飛過去

你飛過去英國要用特衰入境 証明自已是中國籍
已經扣哂分

其實咩事
冇追

兩條路可行
一係放棄 二係做大事

你飛過去英國要用特衰入境 証明自已是中國籍
已經扣哂分

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞