『薪火post』BNO 續期資訊(4)

1002 回覆
24 Like 0 Dislike
各位我真心求救依家好大鑊

咁呢我寄到啲文件過去 佢就send email同我講
話我有份 form 未填咁但係 份form 係好似要副署

講下我背景先我本嘢01年過期老豆老母都有bno但係都過咗期冇續期

咁我錢又交埋啲資料又好似啱 所以就好疑惑 應該要再做啲乜嘢 因為我唔想要寄第三次 佢仲話要我寄兩張相 但係明明我第一次寄去嘅時候 已經寄咗 因為之後未必有時間搞 所以好擔心 應該都搵唔到副署㗎啦 可以做啲乜嘢好呀 緊急please help

照你咁講你係差副簽同相 相你可以豪俾佢寄多次
你冇副簽先係最大問題 你宜家冇得搏大霧
你試下搵你身邊識既人有冇人帶bno啦
如果你有睇我個case 我係搵左miss個老公幫手
當初死r爛r身邊都冇人有bno 估唔到最尾r到副簽返黎
利申:9up

即係話我一定要有副簽先得呀 點解會咁嘅 同埋我寄咗兩張相畀佢 我有冇得同佢講返我已經寄咗㗎 因為我啲證件相係最後兩張

我本bno同你一樣01已經過左期 上網申請果完 出declaration form果陣已經話我要副簽 因為過期太耐 所以佢當成人既新申請咁 照計你都應該係咁?
相果度你可以試下send email去問下 我果時同女友一齊續 但打女友個姓果陣手誤 入左ChAN 後尾問過 hmpo 佢叫我地補返封信解釋原因 後尾都照俾女友續 係耐過我本bno到咁解
希望幫到你
副簽人係咪外國護照試就得
點解爬文見到有人澳洲公民都簽得
識個渣葡國護照

呢個問題懶人包已經有答你

講下我背景先我本嘢01年過期老豆老母都有bno但係都過咗期冇續期

咁我錢又交埋啲資料又好似啱 所以就好疑惑 應該要再做啲乜嘢 因為我唔想要寄第三次 佢仲話要我寄兩張相 但係明明我第一次寄去嘅時候 已經寄咗 因為之後未必有時間搞 所以好擔心 應該都搵唔到副署㗎啦 可以做啲乜嘢好呀 緊急please help

即係話我一定要有副簽先得呀 點解會咁嘅 同埋我寄咗兩張相畀佢 我有冇得同佢講返我已經寄咗㗎 因為我啲證件相係最後兩張

你果兩張相係咪英國證件格式,正常黎講唔會用咁多英國證件格式既相仲要用到得返兩張,而且佢一定要其中一張後面有副簽人個簽名,所以影多次啦

你果兩張相係咪英國證件格式,正常黎講唔會用咁多英國證件格式既相仲要用到得返兩張,而且佢一定要其中一張後面有副簽人個簽名,所以影多次啦

特破盲點 我都完全唔記得證件相要有副簽

我本bno同你一樣01已經過左期 上網申請果完 出declaration form果陣已經話我要副簽 因為過期太耐 所以佢當成人既新申請咁 照計你都應該係咁?
相果度你可以試下send email去問下 我果時同女友一齊續 但打女友個姓果陣手誤 入左ChAN 後尾問過 hmpo 佢叫我地補返封信解釋原因 後尾都照俾女友續 係耐過我本bno到咁解
希望幫到你

個問題係我應該唔會搵到人副簽囉 除非真係好似上面巴打話齋 可以用澳洲公民或者葡萄牙公民幫手簽啦

特破盲點 我都完全唔記得證件相要有副簽

下但係我根本搵唔到副簽喎
太長唔引用 淫kay巴/絲
明知好大機會副簽 點解唔搵定先申請?

到冇辦法既時候你搵萄國或者澳洲副簽都要嫁啦

其實我真係唔知 會好大機會副簽 因為我父母嗰啲全部都有bno 我自己都有 冇諗過會咁大障礙

如果澳洲得嘅話咁就好啦 我有friend係au citizen

我都覺得搵左先申請
萬一搵唔到又博唔到大霧都唔知點 本護照又係英國到

我真係唔知要囉 上網睇蘋果嗰啲 都話可以唔使副簽嘅 搞到我都冇放喺心入面
識個渣葡國護照

份野寫話英國護照(BC,bno,etc),英聯邦護照(eg.澳洲,馬拉,新加坡etc)歐盟護照(eg.葡國),美國護照都可以做副簽人。
識個渣葡國護照

份野寫話英國護照(BC,bno,etc),英聯邦護照(eg.澳洲,馬拉,新加坡etc)歐盟護照(eg.葡國),美國護照都可以做副簽人。

利申,我係搵au citizen副簽果位巴打

我都覺得搵左先申請

我真係唔知要囉 上網睇蘋果嗰啲 都話可以唔使副簽嘅 搞到我都冇放喺心入面

信蘋果都唔信連登

利申,我係搵au citizen副簽果位巴打

唔該你

但原來新加坡馬拉護照都得

張declaration form countersign 部份寫British passport, commonwealth passport , EU passport, US passport都可以副簽
召喚 我老婆係Gakki 會員

我都覺得搵左先申請

信蘋果都唔信連登

因為都幾急下所以無特別追post
實在太好 如果一早知澳洲仔可以幫手就好啦

希望幫到你

個問題係我應該唔會搵到人副簽囉 除非真係好似上面巴打話齋 可以用澳洲公民或者葡萄牙公民幫手簽啦

我睇過條文係成個英聯邦即係包括澳洲都得
不過就要佢地提供多d 個人資料

冇錯,英國護照以外嘅護照係要提供副簽人嘅護照個人資料頁嘅彩色影印本
E+副簽係咪無得博大霧唔簽
我果本bno 過左期十幾年
張相仲係小學雞黎
無副簽 1月23號到利狗 24號就批左

寄左三本舊bno
全本特衰彩印 身份證彩印 出世址副本 老豆過期bno資料頁副本
正本 小學畢業證書 澳洲大學學生證 澳洲過期車牌

大量既住址證明 總之一年內任何銀行政府電話商既都攝張落去

咁多野 我lost case都淨係寄跟指引個啲野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞