『薪火post』BNO 續期資訊(4)

1002 回覆
24 Like 0 Dislike
開始靜了
今日Office果邊收到件, 等緊

利申: 續

冇咩人了

要續嘅都續晒

早兩個星期續左

嗰post 會唔會開到2047呢?

一定可以

續左都會有過期的一天架,你睇下12年renew 果批,咁已經5年了

到時呢批人再續都好易搞

冇咩人了

要續嘅都續晒

早兩個星期續左

嗰post 會唔會開到2047呢?

一定可以

續左都會有過期的一天架,你睇下12年renew 果批,咁已經5年了

到時呢批人再續都好易搞

yes....唔過期續應該易好多
啱啱收到DHL,講下我個case畀其他人參考下。

申請前睇過個doc幾十次,準備好文件搵埋副署以為萬無一失,12月頭申請跟住收到email叫我畀certification證明18歲加咗個英文名,無論點同佢解釋都無辦法,於是就決定填入境處張申請表入面授權我屋企人去拎,然後寄掛號過去。

我係長期住外國嘅,就係咁,入境處要求我帶HKID card copy,一張相同埋即場打指模喺當地公證處或者有公證資格嘅律師度證明係我本人申請張certification。黎到呢個環節已經聖誕,惟有同HMPO嗰邊解釋情況叫佢extend個deadline,佢地畀我一個月時間。

1月中d人放完假終於畀我搵到個律師肯整,兩日後拎到張野又係即刻掛號去入境處,點知,撞正農曆新年

同時收到email HMPO嗰邊要我最遲2月16號要寄到張野過去,每日都心急如焚嘅情況下,終於上星期五收到SMS,今日終於等到喇

在此多謝各位巴打協助

在此多謝各位巴打協助

屌...新個版本好似好靚

利申持有舊版
咁睇嚟以加英文名嚟講我算好彩

近排好似有兩位巴打加咗英文名都有嘢煩
咁睇嚟以加英文名嚟講我算好彩

近排好似有兩位巴打加咗英文名都有嘢煩

應該係執正咗, 加上我住外國個程序先咁複雜
黎緊又會有多一個人續
黎緊又會有多一個人續

sam?
黎緊又會有多一個人續

sam?

嗱,我原本冇諗住 binc 架
btw 我個 fd 唔係叫 sam
文件到左英國一星期都無就dispatch

一日未到手都咪咁開心住 印錯寄錯

冇副簽照大牌咁寄過去係咩心態

因為真係搵唔到人副簽

無副簽得咗
不過一年半前的事了

1 年前

兩年前

半個月前

兩星期前

在此多謝各位巴打協助

利申持有舊版

我前年續 幾時先等到新版

在此多謝各位巴打協助

利申持有舊版

我前年續 幾時先等到新版

等多三年又有新版本 會唔會係脫歐版
留名先
返去搵下係零幾年過期
就咁睇好似03年及之前過期麻煩好多
希望順順利利
認真一問
已經爬左POST
如果我唔知自己有無BNO
但97前有第1張身份證

我要點申請&Check?
照報失?
之後搵人副簽?
認真一問
已經爬左POST
但97前有第1張身份證

照報失?
之後搵人副簽?

你肯定你睇完 doc?
認真一問
已經爬左POST
但97前有第1張身份證

照報失?
之後搵人副簽?

你肯定你睇完 doc?

我而家咁樣 都唔知係renew 定首次申請護照
就連有無BNO身份都未知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞